Flere unge i byggefagene vælger skolepraktik

Antallet af lærlinge i byggefagene, der er i skolepraktik, er steget med 50 procent på tre år.
I august i år var det 12,3 procent af alle, der er i gang med en af bygge- og anlægsbranchens uddannelser, der var i skolepraktik. I august 2011 var det tilsvarende tal 8,1 procent.
I august i år var det 12,3 procent af alle, der er i gang med en af bygge- og anlægsbranchens uddannelser, der var i skolepraktik. I august 2011 var det tilsvarende tal 8,1 procent. Foto: SIMON FALS/POLFOTO

Mangelen på lærepladser i bygge- og anlægsvirksomheder får flere unge til at vælge skolepraktik - om ikke andet så for en kortere bemærkning, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Antallet af lærlinge i byggefagene, der er i skolepraktik, er steget med 50 procent på tre år. Det viser tal fra Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik.

Ved udgangen af august i år var i alt 1.885 unge i skolepraktik i et af byggefagene - herunder også elektrikeruddannelsen. På samme tidspunkt i 2011 var det 1.248 lærlinge.

I august i år var det 12,3 procent af alle, der er i gang med en af bygge- og anlægsbranchens uddannelser, der var i skolepraktik. I august 2011 var det tilsvarende tal 8,1 procent.

- Når der nu på grund af krisen ikke er tilstrækkeligt med praktikpladser ude i virksomhederne, så er det meget positivt, at flere har indset, at skolepraktik kan være et godt og nødvendigt alternativ i en kortere periode. Det er jo meget bedre, end de dropper helt ud af uddannelserne, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Hun har bemærket udviklingen med flere i skolepraktik i byggefagene i modsætning til en række andre erhvervsuddannelser, der ikke har held med at tiltrække unge uden praktikplads til skolepraktikken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.