Flere OL-rokonkurrencer er truet af dårligt vejr

Arrangørerne er usikre på vejret torsdag, og rokonkurrencerne kan blive ramt af flere aflysninger.
Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen skal ro semifinale torsdag eftermiddag, hvis vejret arter sig.
Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen skal ro semifinale torsdag eftermiddag, hvis vejret arter sig. Foto: Jens Dresling/Polfoto

De seks danske roere, der onsdag fik deres OL-semifinaler aflyst, skal efter planen på vandet torsdag morgen lokal tid.

Men det er langt fra sikkert, at vejret bliver bedre i det næste døgn, og Det Internationale Roforbund (Fisa) er forberedt på, at nye aflysninger kan støde til.

- Udsigten for i morgen er mindre vind end i dag, men den er ellers ikke specielt opløftende, siger Fisa-direktør Matt Smith på et pressemøde i Rio.

- Vi tager beslutning klokken 7.30 torsdag morgen (12.30 dansk tid, red.), om vi kan ro formiddagens program, siger Smith, der trods alt kalder sig selv "nogenlunde optimistisk".

Fisa har haft travlt med at sammenstrikke et nyt program, efter at hård blæst og kraftig regn umuliggjorde roning på Lagoa Rodrigo de Freitas i Rio hele onsdag.

Nu håber arrangørerne, at otte aflyste semifinaler og to opsamlingsheats kan afvikles fra torsdag fra morgenstunden brasiliansk tid.

Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen lægger for i toeren uden styrmand. Det bliver klokken 13.40 dansk tid, hvis vejret ellers tillader det.

Klokken 14.00 sætter Anne Lolk og Juliane Elander letvægtsdobbeltsculleren i vandet, mens Mads Rasmussen og Rasmus Quist skal i aktion klokken 14.20.

Senere torsdag skal mændenes letvægtsfirer, Guldfireren, ro finale. Den skydes i gang klokken 16.44.

Programændringerne kommer til at gå ud over Fie Udby Erichsen, der skulle have roet semifinale i singlesculleren torsdag. Den er nu udsat til fredag klokken 15.10.

Arrangørerne har fortsat mulighed for at anvende den ellers konkurrencefri søndag, hvis vejret skulle fortsætte med at drille i den brasilianske storby.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.