Flere mænd får fikset bryster og suget fedt

Nu er også mænd i stigende grad begyndt at lægge sig under kniven for at få fikset udseendet.

Store maver, dansehåndtag, tævepatter, hængende øjenlåg og løs hud efter vægttab.
Mænd lægger sig i stigende grad under kniven for at rette op på udseendet og nye tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet af mænd, der får plastikoperationer, er steget med 30 procent fra 6.007 i 2004 til 7.880 sidste år. Det skriver metroxpress.

Bo Jønsson, der er specialeansvarlig plastikkirurg ved Aleris Hamlet Privathospital, mener, at det er blevet mere almindeligt for mænd at få lavet kosmetisk kirurgi, selv om mændene stadig er langt efter kvinderne.

"Vi talte tidligere om den metroseksuelle mand, der går op i sit udseende, og den mand går også op i at få lavet flere indgreb," siger Bo Jønsson til metroxpress.

Han oplever, at lidt flere mænd får lavet ansigtsløftninger og fedtsugninger, og mange også får opereret øjenlåg.

"Gennem de seneste år har vi også set en del mænd, der får lavet brystreduktioner. Det er især mænd, der har trænet meget og taget steroider. Vi ser også mænd, der har været overvægtige, og som får opereret hud væk, der hænger og generer," siger han.

Speciallæge i almen medicin og ejer af Nygart Privathospital Jesper Nygart fortæller, at de operationer, de laver flest af hos mænd, er fedtsugninger, brystreduktioner og øjenlåg.

"Det er alle mulige forskellige slags mænd, der har det til fælles, at de går op i deres krop og udseende. En del af dem er singler, og det betyder selvfølgelig også noget," siger Jesper Nygart.

Han oplever, at tærsklen for, hvornår mænd vil have lavet kosmetisk kirurgi, er blevet mindre:

"De unge vil gerne have en løsning nu og her, og de tolerer ikke så meget. De har ikke de samme hippie-betænkeligheder, som de ældre generationer, hvor man talte om at være sig selv og ældes med ynde," siger han til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.