Flere måtte gå fra hus og hjem i september

Generelt falder antallet af tvangsauktioner, men i september måtte flere gå fra hus og hjem.
I september var der 75 flere tvangsauktioner i forhold til august. Arkivfoto.
I september var der 75 flere tvangsauktioner i forhold til august. Arkivfoto. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

I september blev der bekendtgjort 304 tvangsauktioner mod 229 i august, når der er korrigeret for normale sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik.

Dermed stiger antallet af tvangsauktioner igen efter de gode nyheder i august, hvor antallet af tvangsauktioner var det laveste siden starten af 2008.

Men selvom der var 75 flere tvangsauktioner i september end i august, er det stadig 16 færre end for et år siden, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, som mener, at udviklingen overordnet er positiv.

- Udviklingen i antallet af tvangsauktioner afspejler den generelle bedring, der er i gang på boligmarkedet herhjemme, siger hun:

- Tallene svinger en del fra måned til måned. Over de seneste 12 måneder har der været 1020 færre tvangsauktioner end i de foregående 12 måneder. Det svarer til et fald på knap 22 procent.

Det overordnede billede viser stadig, at der bliver færre boligejere, der må gå fra hus og hjem. I perioden juli-september var der 846 tvangsauktioner mod 943 i april-juni, hvilket svarer til et fald på 10 procent.

Tallene er baseret på bekendtgjorte tvangsauktioner i Statstidende.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.