Flere ledige skal i arbejde: jem & fix og jobcentre i nyt samarbejde

Ny 'Jobserviceaftale' skal få flere ledige i job.
Officielt bliver aftalen indgået mellem jem & fix og Jobservice Danmark under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
Officielt bliver aftalen indgået mellem jem & fix og Jobservice Danmark under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Foto: Scanpix/arkiv

Når jem & fix til marts åbner en ny butik i Farum i Nordsjælland, bliver det samtidig startskud til et stort samarbejde mellem stat, jobcenter og virksomhed.

Det går under navnet 'Jobserviceaftale' og betyder i praksis, at jem & fix kun skal henvende sig ét sted, selvom man skal finde medarbejdere til store dele af Sjælland.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Indgangen kommer til at være jobcentret i Gribskov. Det fremgår af aftalen, der officielt bliver underskrevet onsdag.

- Vi forventer, at det bliver en hurtigere indgang, og at vores rekrutteringsbehov bliver løst hurtigere, siger Kennet Iversen, HR-chef i jem & fix.

Som det er i dag, oplever byggemarkedet store udsving i den service, der bliver givet, når den forsøger at finde nye medarbejdere gennem de kommunale jobcentre.

- Vi får mange forskellige beskeder fra jobcentrene, og det er meget svært at arbejde med som kædevirksomhed. Med det her samarbejde kan vi bedre styre det fra centralt hold, siger Kennet Iversen.

Flere ledige i job

På den måde gør projektet op med kommunegrænser og fokus på ledige i egne kommuner. I stedet vil jobcentrene komme de store virksomheder i møde ved at lave en struktur, der matcher deres behov, så det i sidste ende kan få flere ledige i job.

Selvom Jobcenter Gribskov bliver tovholder på aftalen, er det langt fra kun ledige i Gribskov, der får gavn af samarbejdet. Jobcentret står for den indledende kontakt og sender derefter rekrutteringsopgaven videre til det relevante jobcenter, som kan være i Kalundborg for eksempel.

Geografien er ikke styrende, men det er målet om at få den bedste medarbejder til gengæld.

- I stedet for at se på, hvad vi får ud af det, så vil vi se på, hvordan vi kan hjælpe bedst muligt til gavn for både borgere, kommune og virksomhed, siger Peter Olsen, centerchef i Gribskov Kommune.

Officielt bliver aftalen indgået mellem jem & fix og Jobservice Danmark under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Styrelsen betegner aftale med Jobcenter Gribskov som en af de første jobserviceaftaler, og derfor er det for tidligt at sige noget om effekterne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.