Flere indvandrermænd passer på de ældre

Mænd med ikke-vestlig baggrund er mere villige til at tage sig af de syge og ældre herhjemme end de danske mænd.
Der er flere mænd med ikke-vestlig baggrund ansat i landets plejehjem end etnisk danske mænd.
Der er flere mænd med ikke-vestlig baggrund ansat i landets plejehjem end etnisk danske mænd. Foto:Scanpix/Arkiv

I Danmark søger udenlandske mænd i højere grad end danske mænd arbejde inden for omsorgsområder som sosu-assistenter på plejehjem eller sygeplejersker på hospitaler, skriver Politiken.

Otte procent af de ansatte på landets plejehjem er etnisk danske mænd, mens 14 procent er mænd med ikke-vestlig baggrund, viser ny analyse fra det kommunale nyhedsbrev Momentum.

Det er nemlig ikke så tabu-belagt for de udenlandske mænd at arbejde som sosu-assistenter eller sygeplejersker. Men for de danske mænd bliver disse job opfattet som typiske kvindejob, og derfor er så få danske mænd ansat i omsorgsfag, skriver Politiken.

Verdens mest kønsopdelte land

- Vi har i Danmark et af verdens mest kønsopdelte arbejdsmarkeder. Kvinder arbejder i det offentlige, mændene i det private. Men mange af de offentlige omsorgsjob, som typisk klares af kvinder her i Danmark, dem har de slet ikke sydpå, siger Anika Liversage, der er seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, til Politiken.

Ifølge hende oplever mange etniske minoritetsgrupper ikke den samme kønsopdeling på omsorgsfagene. Det skyldes blandt andet, at udenlandske kvinder tit går derhjemme og passer børn og ældre, mens mændene så må tage de job, der er. Uden at skelne til, hvad der typiske mande- eller kvindefag, skriver Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.