Flere går efter en erhvervsuddannelse, men....

Antallet af unge, der søger ind på handelsgymnasier og de tekniske gymnasier stiger, viser nye tal. Til gengæld er der færre, der søger ind på de ordinære erhvervsuddannelser.
Flere unge søger ind på blandt andet de tekniske gymnasier. Her er det elever fra HTX, der er på science camp
Flere unge søger ind på blandt andet de tekniske gymnasier. Her er det elever fra HTX, der er på science camp Lars Rasborg/Scanpix, arkiv

Erhvervsuddannelser, som giver mulighed for at læse videre, har oplevet fremgang, viser en opgørelse fra Danske Erhvervsskoler.

Flere unge vil gerne videre via enten HHX, som er handelsgymnasiet eller HTX  som er det tekniske gymnasium. Begge er gymnasiale erhvervsuddannelser, man kan læse videre fra.

-Det er glædeligt, at endnu flere unge har fået kendskab til de erhvervsgymnasiale uddannelser og har lyst til at prøve kræfter med de merkantile eller tekniske fag. På erhvervsskolerne har vi store forventninger til, at fremtidens unge får fleksibilitet og valgmuligheder, når de både for erhvervskompetence og kan læse videre, siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsuddannelser i en pressemeddelelse.

HHX har oplevet en fremgang på 8 procent, mens HTX får 4 procent flere elever efter sommerferien.

Nye karakterkrav

Til gengæld er tilmeldingerne til de almindelige erhvervsuddannelser - altså uddannelser indenfor for eksempel håndværk og industri - gået tilbage med fem procent på landsplan.

En del af tilbagegangen kan hænge sammen med de nye karakterkrav på erhvervsuddannelserne siger Lars Kunov.

-Tilbagegangen kommer ikke bag på os, da de nye karakterkrav har konsekvenser for nogle af de elever, der traditionelt ville vælge en erhvervsuddannelse og som nu i stedet er blevet vejledt til den erhvervsrettede 10.klasse - EUD 10.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.