Flere er anholdt efter skolemassakre

De anholdte mistænkes for at have været indblandet i terrorangreb på skole, hvor 132 elever blev dræbt.
"Knus Taliban, red Pakistan" , lyder opfordringen fra disse kvinder under en demonstration søndag i Lahore. Sidste uges terrorangreb mod en skole har rystet den pakistanske befolkning.
"Knus Taliban, red Pakistan" , lyder opfordringen fra disse kvinder under en demonstration søndag i Lahore. Sidste uges terrorangreb mod en skole har rystet den pakistanske befolkning. Foto: K.M. Chaudary/AP

Flere personer er søndag blevet anholdt i forbindelse med sidste uges skolemassakre i Pakistan, hvor 141 mennesker blev dræbt.

Det oplyser den pakistanske indenrigsminister, Chaudhry Nisar Ali Khan.

De anholdte mistænkes for "på den ene eller anden måde at have muliggjort" angrebet på skolen i den nordvestlige by Peshawar, siger ministeren.

- Afhøringerne skrider fremad på en positiv måde, tilføjer han.

Antallet af anholdte er ikke oplyst, men der er tale om "en hel del", fortæller ministeren.

Tusindvis af mennesker strømmede søndag til skolen i Peshawar for at deltage i en mindehøjtidelighed for de mange ofre. Mange lagde blomsterbuketter.

Taliban i Pakistan har taget skylden for massakren, og myndighederne i landet er under pres for at gribe ind over for bevægelsen.

Regeringen har svaret igen på terrorangrebet med henrettelser og militære aktioner.

- Først angreb de moskeer, sidenhen markeder, og nu er de begyndt at angribe skoler. Vi kan dø, men vi kan ikke tillade, at vores børn bliver dræbt, sagde en kvinde uden for skolen til nyhedsbureauet AFP.

- Vi befinder os i en krigstilstand, siger indenrigsminister Chaudhry Nisar Ali Khan ifølge avisen The Express Tribune.

Syv bevæbnede mænd, der også bar bælter med sprængstoffer, stormede skolen og dræbte 141 personer. Blandt de omkomne var 132 elever. Andre 121 elever blev såret i den otte timer lange belejring. Skolen ligger i et område, hvor der bor mange militærfamilier.

Som en af de første reaktioner på angrebet har regeringen givet grønt lys for, at dødsstraffe igen kan blive eksekveret. Søndag blev fire dødsdømte henrettet ved hængning.

Og mange flere vil følge efter. Indenrigsministeren siger, at yderligere omkring 500 fanger, der er dømt for terrorisme, vil blive henrettet de næste to-tre uger.

- Indenrigsministeriet har godkendt, at disse fanger bliver henrettet, og deres ansøgninger om at blive benådet er allerede blevet afvist af præsidenten, siger han.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.