Flere brune skilte på motorvejen

Du har sikkert lagt mærke til dem, hvis du ofte kører på motorvejen.
Og de brune skilte, der viser vej til seværdigheder har været en så stor succes, at Venstres transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, nu gør forsøgsordningen permanent.
Og de brune skilte, der viser vej til seværdigheder har været en så stor succes, at Venstres transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, nu gør forsøgsordningen permanent. Foto: Scanpix arkiv

Du har sikkert lagt mærke til dem, hvis du ofte kører på motorvejen.

De brune skilte, der viser vej til seværdigheder såsom Dybbøl Banke, Koldinghus og H.C. Andersens Hus i nærheden.

Og de brune skilte har været en så stor succes, at Venstres transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, nu gør forsøgsordningen permanent.

Det skriver DR Syd.

- De mennesker, der kører på motorvejen og skal finde hen til turistattraktionerne, er meget glade for den ordning, siger han til DR Syd.

Og det er ikke bare bilisterne, der har været glade for ordningen.

- Der er mange, der har henvendt sig til mig og spurgt, om det ikke kunne blive permanent. Det er så det, vi nu har besluttet, forklarer ministeren til DR Syd.

Transportministeren har derfor nedsat et udvalg på fire medlemmer i hver af regionerne, der skal finde frem til, hvilke seværdigheder, der er værd at skilte med.

Sidst i juni skal der være en bruttoliste af forslag klar til udvalgene i regionerne, der efterfølgende så vil besøge stederne for at vurdere deres egnethed til skiltning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.