Flere børn meldes dræbt under luftangreb i Aleppo

Oprørerne kan være tæt på at tabe Aleppo, hvor mindst ti mennesker, deriblandt syv børn, er dræbt fredag.
Syriske oprørere inspicerer ødelæggelser i Aleppeo, hvor mindst ti mennesker er blevet dræbt fredag.
Syriske oprørere inspicerer ødelæggelser i Aleppeo, hvor mindst ti mennesker er blevet dræbt fredag. Foto: Uncredited/AP

Mindst ti mennesker, deriblandt syv børn, blev fredag dræbt ved luftangreb mod de oprørskontrollerede dele af den syriske storby Aleppo. Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Overvågningsgruppen siger, at det ikke står klart, om luftangrebet blev udført af russiske fly eller af fly fra det syriske regime.

Fredagens angreb skete i bydelen Marjeh.

Sammen med jihadistgrupper indledte syriske oprørere i begyndelsen af denne uge en større offensiv i et forsøg på at bryde regimets belejring af Aleppo.

Det syriske militær vandt tidligere i sommer kontrol over den sidste vej, der fører ind og ud af det østlige Aleppo. Vejene havde i flere år været under oppositionens kontrol.

Siden har syriske regeringsstyrker og allierede militser med støtte fra russiske kampfly generobret flere områder i det sydvestlige Aleppo.

FN anslår, at 300.000 mennesker er indespærret i det belejrede område, og mange civile er i overhængende fare for at miste livet ved bombardementer og ved skudvekslinger.

Aleppo var inden krigen Syriens største by og forretningsmæssige centrum. I dag ligger store del af de oprørskontrollerede områder i ruiner - ødelagt af granatangreb og tøndebomber, som regimet omkring præsident Bashar al-Assad har nedkastet over byen.

Hvis oprørerne mister kontrollen i Aleppo, vil de efter mange iagttageres opfattelse have tabt krigen og stå svagt ved en eventuel ny fredsforhandlingsrunde i Genève.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.