Flere arbejdsløse kommer i praktik på sønderjysk slagteri

Slagteriet og jobcentret har indgået et samarbejde om at få flere ledige i praktik. Jobcentret har erfaring med, at over halvdelen af praktikanterne fastansættes i slagteriet bagefter.
Der er ikke tale om, at de ledige praktikanter tager arbejde fra de fastansatte, men udelukkende om ekstra ansættelser, understreger fabrikschefen.
Der er ikke tale om, at de ledige praktikanter tager arbejde fra de fastansatte, men udelukkende om ekstra ansættelser, understreger fabrikschefen. Foto: Scanpix / arkiv.

 Nu kommer også arbejdsløse fra Aabenraa Kommune i job på slagteriet i Blans i Sønderjylland.

Det skriver DR Syd.

Hidtil har det kun været ledige fra Sønderborg, der har været i praktik på slagteriet, men nu sker det altså også for arbejdsløse fra Aabenraa.

Nikolaj Jensen, der er kontorleder ved jobcenteret i Aabenraa, fortæller, at første hold på 16 allerede er begyndt i praktik, og forventningen er ganske klar:

- Der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft i øjeblikket, og jeg synes, at vi sammen med Blans har fået tilrettelagt et forløb, hvor der kommer nogle gode medarbejdere til Blans, siger Nikolaj Jensen til DR Syd.

Danish Crowns erfaringer er rigtig gode med at få folk i praktik, siger fabrikschef Ole Carlsen.

- Der plejer at være mellem 60 og 70 procent af kursusdeltagerne, som får fast arbejde efterfølgende, siger han til DR Syd.

Fabrikschef Ole Carlsen understreger, at der ikke er tale om, at folkene i praktik tager arbejde fra de fastansatte.

- Vi har brug for dem, fordi har udvidet produktionen henover de seneste tre måneder, så der er på ingen måde tale om, at de udkonkurrerer de fastansatte. Tværtimod, så er der tale om ekstra ansættelser, siger Ole Carlsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.