Flere amerikanere kræver landstyrker i Syrien
Flere og flere amerikanere mener, at kampen mod Islamisk Stat bør udvides med amerikanske landstyrker.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Barack Obama var forleden ude og sige, at der ikke bliver indsat amerikanske landstyrker i Syrien. Men et stadigt stigende antal amerikanere mener, at de bør indsættes.
Barack Obama var forleden ude og sige, at der ikke bliver indsat amerikanske landstyrker i Syrien. Men et stadigt stigende antal amerikanere mener, at de bør indsættes. Foto: Evan Vucci/AP


Et stigende antal amerikanere mener, at kampen mod Islamisk Stat bør udvides, så den også kommer til at omfatte amerikanske landstyrker, viser en meningsmåling, som er offentliggjort onsdag.

I målingen siger 41 procent af de adspurgte, at kampen mod IS både bør bestå af luftangreb og landstyrker. Det er en markant ændring i forhold til september, hvor kun 34 procent ønskede at se amerikanske landstyrker blive sat ind mod jihadisterne.

Målingen, som er fra NBC News og Wall Street Journal, viser også, at i alt 35 procent støtter luftangreb - og kun luftangreb - mod Islamisk Stat, der har erobret kontrol over store dele af både Syrien og Irak. I september var dette tal 40 procent.

Stigningen i støtten til en udvidet kampagne er navnlig sket blandt de vælgergrupper, som støtter kernen i Det Republikanske Parti, siger de valgeksperter, som står bag målingen.

Blandt kernevælgerne hos Demokraterne - det vil sige først og fremmest hvide kvinder og unge - er der ikke sket større holdningsændringer siden september.

Meningsmålingen understreger også, at 55 procent af amerikanerne er imod den måde, hvorpå præsident Barack Obama håndterer kampen mod jihadisterne i Islamisk Stat. 37 procent støtter præsidentens linje.

Der deltog 1000 registrerede vælgere i undersøgelsen, som har en fejlmargin på 3,1 procentpoint.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.