Flere amerikanere kræver landstyrker i Syrien

Flere og flere amerikanere mener, at kampen mod Islamisk Stat bør udvides med amerikanske landstyrker.
Barack Obama var forleden ude og sige, at der ikke bliver indsat amerikanske landstyrker i Syrien. Men et stadigt stigende antal amerikanere mener, at de bør indsættes.
Barack Obama var forleden ude og sige, at der ikke bliver indsat amerikanske landstyrker i Syrien. Men et stadigt stigende antal amerikanere mener, at de bør indsættes. Foto: Evan Vucci/AP

Et stigende antal amerikanere mener, at kampen mod Islamisk Stat bør udvides, så den også kommer til at omfatte amerikanske landstyrker, viser en meningsmåling, som er offentliggjort onsdag.

I målingen siger 41 procent af de adspurgte, at kampen mod IS både bør bestå af luftangreb og landstyrker. Det er en markant ændring i forhold til september, hvor kun 34 procent ønskede at se amerikanske landstyrker blive sat ind mod jihadisterne.

Målingen, som er fra NBC News og Wall Street Journal, viser også, at i alt 35 procent støtter luftangreb - og kun luftangreb - mod Islamisk Stat, der har erobret kontrol over store dele af både Syrien og Irak. I september var dette tal 40 procent.

Stigningen i støtten til en udvidet kampagne er navnlig sket blandt de vælgergrupper, som støtter kernen i Det Republikanske Parti, siger de valgeksperter, som står bag målingen.

Blandt kernevælgerne hos Demokraterne - det vil sige først og fremmest hvide kvinder og unge - er der ikke sket større holdningsændringer siden september.

Meningsmålingen understreger også, at 55 procent af amerikanerne er imod den måde, hvorpå præsident Barack Obama håndterer kampen mod jihadisterne i Islamisk Stat. 37 procent støtter præsidentens linje.

Der deltog 1000 registrerede vælgere i undersøgelsen, som har en fejlmargin på 3,1 procentpoint.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.