Flemming Jensen droppede Jesper Klein: Det var spruttens skyld

Flemming Jensen har aftalt med Jesper Kleins søn, Sebastian Klein, hvis bog der skal udkomme først.
Her er Flemming Jensen og Jesper Klein sammen på Bellevue Teateret i 2000.
Her er Flemming Jensen og Jesper Klein sammen på Bellevue Teateret i 2000. Foto: Jan Jørgensen/Scanpix/arkiv

Det var alkoholens skyld, at Flemming Jensen droppede at arbejde sammen med vennen Jesper Klein.

Det fortæller han nu for første gang om til bt.dk.

Afsløringen af, hvorfor de to stoppede med at arbejde sammen, kommer efter Jesper Kleins søn, Sebastian Klein, i en ny bog skriver om sin berømte fars alkoholmisbrug og om, at faren på et tidspunkt forsøgte at begå selvmord.

Også skuespiller og instruktør Flemming Jensen har en en erindringsbog på trapperne. Den bliver udgivet en uge senere end Sebastian Kleins. Og det er helt planlagt.

- Jeg ringede til Sebastian, da jeg blev klar over, at jeg også blev nødt til at skrive om den side af Jesper. Han ville også fortælle om sin far, og jeg syntes, at det ville være mest fair, hvis det var sønnen, der fortalte om det først. Så det er arrangeret sådan, at min bog kommer en uge efter Sebastians, siger Flemming Jensen til BT.


Flemming Jensen fortæller, at Jesper Klein havde forståelse for at samarbejdet måtte brydes. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix/arkiv

Flemming Jensen fortæller desuden til avisen, at han ikke helt vidste, hvor han havde Jesper Klein.

- Problemerne kom gradvist over en længere periode. Nogle aftener stod jeg på scenen og kneb mig selv i armen, mens jeg tænkte på, hvor heldig jeg var med at stå ved siden af sådan et geni. Men så var der andre aftener, hvor jeg tænkte: Hvordan fanden får jeg halet den her hjem? Jeg vidste aldrig, hvilken aften jeg gik ind til, siger Flemming Jensen til BT.

Da han afbrød samarbejdet med Jesper Klein skete det i fuld forståelse. Jesper Klein erkendte, at det ikke gik, og at Flemming Jensen var nødt til at gøre det.

Deres venskab forblev intakt frem til Jesper Kleins død i august 2011.


Komikerne Flemming Jensen og Jesper Klein fotograferet en maj-dag i 2001. Foto: Thomas Sjørup/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.