Flemming fik nej til forsikring: Der bor flygtninge i din bygning

Forsikringsselskabet afviste at forsikre Flemming Hansens bygning, hvis den skulle bruges til at huse flygtninge.
Flemming Hansen ville gerne hjælpe de mange flygtninge ved at stille sin bygning til rådighed. Men forsikringsselskabet stejlede. Flygtningene på billedet har ikke med den konkrete sag at gøre.
Flemming Hansen ville gerne hjælpe de mange flygtninge ved at stille sin bygning til rådighed. Men forsikringsselskabet stejlede. Flygtningene på billedet har ikke med den konkrete sag at gøre. Claus Fisker / Scanpix

Vi vil gerne forsikre din bygning - bare ikke, hvis den skal bruges til flygtninge- eller asylcenter.Den besked fik Flemming Hansen fra Mariager, da han undersøgte muligheden for at skifte forsikringsselskab.

Han ejer en bygning i Hobro, som han gerne vil tilbyde til flygtninge, efter den gennem flere år har fungeret som opholdssted for ADHD-børn.

Flemming Hansen ryster på hovedet over formuleringen på det forsikringstilbud, han fik fra Concordia Forsikring: "Ejendommen må ikke anvendes til asylcenter eller flygtningecenter. Såfremt dette er/bliver tilfældet, vil forsikringen blive opsagt".

Nu har Flemming Hansen besluttet at holde fast i sit nuværende forsikringsselskab, der ikke har samme flygtningeforbehold, og meddelt Mariagerfjord Kommune, at han gerne vil leje bygningen med 14 værelser samt inventar ud til flygtninge.

- Jeg er forarget over, at forsikringsselskabet går ind og stiller disse betingelser, når bygningen hidtil er blevet brugt til et lignende formål, bare til en anden gruppe mennesker, siger Flemming Hansen til DR Nordjylland.

- Med så mange flygtninge, skal vi jo finde nogle muligheder, mener han.

DR Nordjylland har talt med forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring og Pension samt et par større forsikringsselskaber. De har ikke før oplevet eller hørt om, at der tages forbehold for flygtninge, når der tegnes forsikringer.

Concordia Forsikring skriver i en kommentar til sagen, at man beklager svaret til Flemming Hansen.

- Det er ikke i overensstemmelse med selskabets generelle politik at afvise at tegne forsikring for ejendomme, der anvendes til asyl- eller flygtningecenter, skriver underdirektør Mogens Holm Jespersen i en mail til DR Nordjylland.

Derudover har selskabet ingen kommentarer til den konkrete sag.

Mariagerfjord Kommune har endnu ikke reageret på tilbuddet om at bruge Flemmng Hansens bygning til flygtninge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.