Flekslånere kan se frem til besparelser

Boligejere med flekslån har udsigt til besparelser, selvom der nok ikke bliver sat renterekorder denne gang.
Omkring 100.000 danske boligejere skal have fastsat renten på deres flekslån 1. oktober.
Omkring 100.000 danske boligejere skal have fastsat renten på deres flekslån 1. oktober. Foto: Colourbox/free

Mandag er første dag i efterårets rentegyser for de omkring 100.000 boligejere med flekslån, som skal have fastlagt deres rente fra 1. oktober.

Det er dog ikke meget gys over det i denne omgang, for efter allerførste auktionsdag hos Nykredit peger rentepilen nedad. Renten for de helt korte flekslån, F1-lånene, landede på 0,39 procent, mens F3-renten endte på 0,53 procent, oplyser Nykredit.

Dermed bliver det nok ikke til nogen renterekord i denne omgang, men renterne ser fortsat ud til at blive meget lave, siger Brian Herrup Friis Rasmussen, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det er den meget lempelige pengepolitik hos Den Europæiske Centralbank, der er årsag til, at fleksrenterne kan blive ved med at være lave.

- Kombineret med, at Nationalbanken herhjemme har kørt med en rente på minus 0,75 procent siden januar/februar, hvor kronekrisen var på sit højeste, siger han.

Holder niveauet fra første auktionsdag, vil F3-lånere få en lavere ydelse, mens F1-lånerne kan se frem til en stort set uændret ydelse med lille pil nedad.

Det er formentlig flekslånere med F5-lån, der senest fik deres lån rentetilpasset i 2010, der vil få den største besparelse ved rentetilpasningen i denne omgang, skriver Brian Herrup Friis Rasmussen.

- De har de seneste fem år betalt 2,32 procent i rente på deres F5-lån og kan se frem til en rente på under en procent, forventer vi, siger Brian Herrup Friis Rasmussen om rentetilpasningen for F5-lånet, som først bliver åbnet tirsdag.

Auktionen har ifølge Nordea Kredit betydning for de knap 100.000 boligejere og 15.000-20.000 erhvervsvirksomheder, der skal have ny rente per 1. oktober 2015 i et af de danske realkreditinstitutter.

Rentetilpasningen afsluttes 27. august i Nordea Kredit og BRF Kredit, mens Nykredit har sidste auktionsdag 28. august.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.