Fleksjob-forsøg viser gode resultater: Flere kan måske gå op i tid

Ringsted Kommune har gennemført et pilotprojekt, hvor det er lykkedes at få11 ud af 23 frivillige fleksjobbere til at gå op i tid.
Det er positivt, at man finder ud af, hvor man kan gå ind og hjælpe, siger Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Ringsted Kommune Britta Nielsen (SF). 
Det er positivt, at man finder ud af, hvor man kan gå ind og hjælpe, siger Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Ringsted Kommune Britta Nielsen (SF).  Foto: Scanpix arkiv

Nogle fleksjobbere kan gradvist gå op i tid, hvis de får den rette støtte og hjælp. Det er den foreløbige konklusion på et et-årigt pilotprojekt, som Ringsted Kommune har deltaget i, skriver DAGBLADET Ringsted.

Gennem samtaler, hjemmebesøg og samarbejde med andre kommunale tilbud på blandt andet sundhedsområdet er det lykkedes at få 11 af i alt 23 frivillige deltagere til at øge det ugentlige antal arbejdstimer.

Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Ringsted Kommune Britta Nielsen (SF) hilser resultatet velkomment:

- Det er positivt, at man finder ud af, hvor man kan gå ind og hjælpe. Men det er mindst lige så interessant, at nogle virksomheder ikke ønskede at hæve timetallet. Det kunne være rart at drøfte den sociale indsats med Ringsted Erhvervsforum nu, hvor vi også er i gang med at fjerne dækningsafgiften for kommunens virksomheder, siger hun til DAGBLADET Ringsted.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.