FLASH: Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, vil begrænse det offentli

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, vil begrænse det offentliges adgang til privat ejendom uden dommerkendelse. Nu undergraver 268 hjemler grundlovens beskyttelse af boligen som ukrænkelig, mener han om undersøgelsen fra den juridiske tænketank, Justitia.

- Den her udvikling viser desværre, at både embedsværket og de gamle og traditionelt regeringsbærende partier ser mere lemfældigt på myndighedernes adgang til private ejendomme uden dommerkendelse, siger Simon Emil Ammitzbøll i en skriftlig kommentar.

- Med grundloven har man i sin tid sørget for, at boligen er ukrænkelig, med mindre der i helt særlige tilfælde laves en undtagelse ved lov. Det er sådan set fornuftigt nok, men problemet er, at den mulighed bliver brugt alt for flittigt, fordi det er mere belejligt for myndighederne at se bort fra en retskendelse.

Simon Emil Ammitzbøll kalder Skats adgang til privat ejendom "lovhjemmel for bekvemmelighedens skyld".

- Skats adgang til private ejendomme uden dommerkendelse er et pragteksempel på, at man har lavet en lovhjemmel for bekvemmelighedens skyld og for at spare besværet med at indhente en retskendelse, siger Simon Emil Amitzbøll.

- Men konsekvensen af den udvikling er, at princippet om boligens ukrænkelighed bliver undermineret, og derfor skal vi stoppe op og gennemgå alle de hjemler, man har givet i forhold til undtagelser, så vi kan få rullet nogle af de alt for mange undtagelser tilbage, siger han

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.