FLASH: Det er "absurd", at De Radikale skulle have et medansvar for weekendens terroran

Det er "absurd", at De Radikale skulle have et medansvar for weekendens terrorangreb i København med to dræbte civile og fem sårede betjente, fordi partiet siden den ny udlændingelov i 1983 har støttet en politik, som åbner de danske grænser for ekstremister.

Det siger De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, før et Ecofin-møde med EU's finansministre. Han afviser kritik fra Dansk Folkepartis folketingskandidat, Aia Fog, der i jp.dk kritiserer De Radikale, som "står for de ekstremt åbne grænser".

- Jeg deltog i går aftes i mindehøjtideligheden inde ved Krudttønden. En smuk manifestation, hvor alle politiske partier var repræsenteret. Og hvor vi hørte forsonende ord både fra Danmarks statsminister og fra formanden for Det Mosaiske Trossamfund i Danmark, siger Morten Østergaard.

- I øvrigt en smuk tale fra den franske ambassadør og fra Politiforbundet. Og jeg vil ikke lade en folketingskandidat fra Dansk Folkeparti slå skår i et billede af et Danmark, der står sammen i en svær tid. Jeg synes, udtalelsen er absurd og taler for sig selv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.