FLASH: - De nye flygtninge, der kommer til Danmark giver anledning at spørge, hvordan v

- De nye flygtninge, der kommer til Danmark giver anledning at spørge, hvordan vi har taget imod dem. Det har vi ikke gjort godt nok. Regeringen ønsker at undgå fortidens fejl.

- Vores linje er meget klar: Flygtninge skal ikke gøres til klienter. De, der kommer til Danmark, skal selvfølgelig arbejde. Alle skal yde det, de kan.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun i Statsministeriet fremlægger regeringens integrationsudspil "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse".

Hun fremlægger udspillet sammen med økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) og social- og integrationsminister Manu Sareen (R).

- Det kan være i virksomhedspraktik med løntilskud eller i nyttejob. Ingen skal gå passive i mere end fire uger. Ellers bliver man trukket i sin ydelse. Vi vil sætte hurtigt ind, så flygtninge bliver aktive medborgere i Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

I dag får kun hver fjerde indvandrer på kontanthjælp tilbud om at komme på en virksomhed. De, der har været på kontanthjælp i et halvt år, skal have et tilbud, siger hun.

- Det skal foreløbig gælde i to år. De næste to år skal der etableres 30.000 ekstra forløb. Det er primært kommunerne, der står for den indsats, siger Helle Thorning-Schmidt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.