Fix haven op på et lille budget

Foråret er kommet, og hvad enten du er en garvet gartner eller ej, så er det svært at ignorere iveren efter at tilbringe tid i haven med jord under neglene. Her får du vores tips til en smuk have på budget.
Forår er havetid. Og det behøver heldigvis ikke koste en formue at få sin egen have shinet op.
Forår er havetid. Og det behøver heldigvis ikke koste en formue at få sin egen have shinet op. Foto: SCANPIX arkiv

At anlægge en smuk have rimer ikke sjældent på en forpustet pengepung, men sådan behøver ikke nødvendigvis at være. Få de bedste råd til at spare penge på haven her.

Nyttige havetips i marts. Læs mere på isabellas.dk

Lav en indkøbsliste

Ligesom du laver en indkøbsliste, når du besøger det lokale supermarked, bør du også skrive en liste over de planter, du skal have, før du tager på planteindkøb. På den måde slipper du for at forelske dig i eksotiske planter og unødigt plantegrej og i sidste ende komme hjem med ting, du ikke har brug for.

Se også:

Planlæg dit køb

Planlæg dine planteindkøb, således at planterne, du køber, er friske. Så undgår du enten at køre forgæves til din planteskole eller at være nødsaget til at gøre de samme plantekøb flere gange, fordi du har set dig nødsaget til at købe grå og triste planter, der aldrig vokser sig store og frodige.

Undgå ukrudt i dine blomsterbede. Læs mere på isabellas.dk

Vælg de trofaste planter

Investér i hårdføre planter, der er nemme at pleje, og som vokser og kommer igen år efter år. Så får du glæde af dem flere år i træk og slipper dermed for at skulle bruge både tid og penge på at erhverve nye planter hvert eneste år.

Find budgetvenlige krukker og potter

Planlægger du at plante i krukker og potter, så skal du være opmærksom på, at disse ofte er kostbare at anskaffe sig. Det kan derfor være en fordel at købe krukker og potter i neutrale og tidløse farver og former, så du kan bruge dem til alle dine nyindkøbte planter sæson efter sæson.

Nanna Larsen, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.