Fitnessprins vender tilbage til rødderne

Prins Daniel scorede sin kronprinsesse Victoria, da han var hendes personlige træner. Nu besøger den fitnessglade prins en sportshøjskole.

Sport har en helt særlig betydning for svenske prins Daniel.

Inden prinsen giftede sig royalt med Sveriges kronprinsesse Victoria, arbejdede Daniel Westling, som han hed dengang, som fitnesstræner.

Prinsen studerede ved Lillsved idrætshøjskole som ung og underviste siden i kurser for både personlige trænere og bodybuildertrænere, inden han blev fitnesskonsulent og startede sit eget fitnesscenter.

Det var mellem vægtskiver og løbebånd, at prins Daniel tilbage i 2001 mødte kronprinsesse Victoria for første gang. Den sportsglade unge mand var personlig træner for kronprinsessen, men blev senere meget mere end det.

Torsdag vender prins Daniel således tilbage til sine rødder, når han besøger den svenske gymnastik- og idrætshøjskole The Swedish School of Sport and Health Science (GIH) i landets hovedstad, Stockholm.

Temaet for besøget bliver børns sundhed, skriver GIH på sin officielle hjemmeside. Prinsen vil først blive mødt af gymnastik- og idrætshøjskolens rektor, Karin Larsén, og formand, Björn Eriksson.

Herefter vil den 43-årige prins overvære et foredrag med flere af GIHs forskere og slutte besøget af med at få en rundvisning og se noget af undervisningen.

Tidligere har prins Daniel fortalt, at datteren, prinsesse Estelle på fire år, allerede er ved at gå i sin fars sportsglade fodspor.

- Det er jo bare at tage dem med ud, når man har mulighed for det, sagde han i anledning af idrættens dag i Sverige sidste år.

Prinsen røbede, at den lille prinsesse godt kan lide at cykle, gå ture og så småt er ved at begynde til gymnastik.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.