Fitness World skal betale 25.000 til 19-årig jobansøger

En 19-årige pige søgte job som receptionist hos Fitness World. Her blev hun afvist og fik fortalt, at centret helst så, at deres receptionister er ældre end 21. Nu skal fitnesskæden betale 25.000 kroner til den 19-årige.
Fitness World må nu betale 25.000 til en jobansøger, som blev afvist på grund af hendes alder.
Fitness World må nu betale 25.000 til en jobansøger, som blev afvist på grund af hendes alder. Foto: YouTube

En 19-årige pige søgte et job som receptionist i Fitness World. Selvom hun var erfaren, fik hun et afslag med en begrundelse om, at centret gerne ville have, at deres receptionister er mindst 21 år, skriver mx.dk.

Men den begrundelse var i strid med forskelsbehandlingsloven, og derfor skal Fitness World nu betale en godtgørelse på 25.000 kroner til den 19-årige ansøger, fastslår Ligebehandlingsnævnet.

Den 19-årige klager sendte en ansøgning til Fitness World i efteråret 2013, og hun modtog efterfølgende en mail med svar på ansøgningen om et job som receptionist.

"Jeg takker for din fine ansøgning, som du har brugt så lang tid på at skrive, og rette igennem ;)På nuværende tidspunkt mangler vi desværre ikke nogen i receptionen, da jeg allerede har syv receptionister gående. Desuden ser jeg gerne, at mine receptionister er ældre end 21 år, da klientellet kan være meget hårdt. (Dette vil du højst sandsynligvis også få at vide i det andre centre)," står der i mailen fra Fitness World.

Den begrundelse fik pigen til at klage over afslaget til Ligebehandlingsnævnet. Her forklarede hun, at hun havde flere års erfaring, kvalifikationer og kompetencer inden for kundekontaktområdet, og at hun derudover opfyldte alle kriterier og krav, som var nævnt i stillingsopslaget.

Kilde: mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.