Fire tips til nemt planteliv på altanen

Foråret er godt i gang. Og du skal også til at komme i gang, hvis du vil nå at dyrke dine egne grøntsager og planter på altanen, i vinduet eller taget. Se her, hvordan du nemt får det gjort.
Hvad siger du til at blive selvforsynende? Det er nemt og du kan sagtens gøre i dit vindue og på altanen.
Hvad siger du til at blive selvforsynende? Det er nemt og du kan sagtens gøre i dit vindue og på altanen. Urban Garden Company

Sæsonens helt store trend er Urban Gardening – der handler om at omgive sig med grønne planter og dyrke grøntsager til eget forbrug i byerne. En lille lejlighed er altså ingen hindring for at få en lille tomatplante eller dyrke egne krydderurter.

LÆS OGSÅ: Vi dyrker vores egne planter mere end nogensinde før

Det kræver blot en lidt anden tilgang, end hvis du har en hel have til at gøre det i. Men det er ikke så svært endda, og en af de gode ting ved netop dette fænomen er, at det ikke behøver at være alt for ordentligt, siger Anna Taws fra urbangardencompagny.dk – hvor du kan finde mange flere gode råd om planteliv.

Vi har samlet et par gode råd til dig, der drømme om at hoppe med på vognen og dyrke dine egne planter, blomster og grøntsager.

LÆS OGSÅ: Sød, fed og usund: Elvis-sandwich hyldes i dag

Tips til din mini-have

1.
Kast dig ud i det og vær ikke bange for at gøre noget forkert. Der vil være planter, som bliver en succes og så vil der være enkelte i blandt, som ikke bliver til noget. Så prøver du bare igen næste år.

LÆS OGSÅ: Matador vender tilbage: Fru Fernando Møghe får makeover

2.
Tænk over, at du skal udnytte den plads, der er. Og hvad du ikke har i areal, har du måske i højden, så byg gerne din lille have op efter den tankegang.

Du kan købe krukker, der hænger ned fra taget eller på væggen eller finde små reoler med højde på, der har flere hylder, som du kan fylde.

3.
Overvej hvilket udtryk, du gerne vil have i din have og om du kun vil have planter og/eller grøntsager. Et miks af begge dele gør, at du altid vil have noget at kigge på.

Overvej om dine planter blomstrer på forskellige tidspunkter og om noget holder sig længere end andet. Et miks kan være godt, så din altan har liv på sig i en længere periode.

LÆS OGSÅ: Her er den type venner, du bør droppe

4.
Vælg planter, der vokser forskelligt. Vælg dem, der er lave og vælg dem, der vokser op i højden og stil dem i forskellige højder. Det giver et godt spil på dit lille areal og planterne kan også bedre udnytte sollyset.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.