Fire ting du ikke vidste om stress

Stress er sjældent godt for noget som helst, men der er dog også lyspunkter indimellem. Her er tre negative faktorer ved stress og et positivt.
Du har sikkert hørt meget om stress. Men vidste du for eksempel, at gifte kvinder er mere stressede end singlekvinder? Det gælder i hvert fald de amerikanske kvinder - og det siger måske noget om amerikanske ægteskaber...
Du har sikkert hørt meget om stress. Men vidste du for eksempel, at gifte kvinder er mere stressede end singlekvinder? Det gælder i hvert fald de amerikanske kvinder - og det siger måske noget om amerikanske ægteskaber... Foto: COLOURBOX

Stress kan få de fleste til at bide i græsset, og slå selv den stærkeste mand eller kvinde omkuld, men kender du også til disse fire faktorer?

Stress kan udvide din talje

- Det er ret almindeligt at spise mere, når man er stresset. Desværre kan det gå hen og blive sådan, at man nærmest gør det til en vane og en almindelig reaktion at spise, når man er stresset. Men det løser bare ikke dine problemer. Når du er stresset, så forsøg at undgå at spise dig ud af din stress. På den måde vil vanen blive mindre og mindre. Gå i stedet en tur eller lav noget andet, der kan ændre dit fokus, forklarer forsker i Vægtvogterne Gary Foster.

De typiske vaner man udvikler, når man er stresset. Læs mere på udeoghjemme.dk

Stress kan ælde dig

Stress kan ælde dig med 10 år. Det er to gange mere end, hvis du er ryger.

- Stress forværrer næsten alle lidelser, du kan finde i den medicinske lærebog. Stress kan også gøre dig disponeret for forhøjet blodtryk, hjerteanfald, slagtilfælde, kræft, demens, irritabel tarm og tilmed fremskynde døden, forklarer stressekspert Amid Sood.

Gifte kvinder er mere stressede

Forskning fra The American Psychological Association viser at kvinder oftere lider under stress end mænd. Gifte kvinder er oven i købet langt mere stressede end singlekvinder. Den gode nyhed er imidlertid at med alderen, der falder stressniveauet i takt med, at man opnår større livserfaring.

Derfor kan stress være din ven. Læs mere på femina.dk

Stress kan være godt for dig

Forandringer i livet kan alle være gode for dig. Det kan for eksempel være et nyt parforhold, et nyt job eller en forfremmelse.

- Med sund stress følger også en forventning om, at der følger noget positivt med. Begynder du for eksempel på en diæt eller på et træningsprogram, følger der ofte også positiv stress med, fordi det giver en følelse af, at du har kontrol over dit liv. Det vil også motivere dig og opfordre dig til at se udfordringerne i øjnene, forklarer Gary Foster.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.