Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media
Det er ikke første gang, vi får at vide, at vi skal spise nødder, avocado og fede fisk, fordi de indeholder masser af gode fedtstoffer og de rigtige næringsstoffer.
Det er sådan set også rigtig nok – men faren ved at spise for meget af disse sager er, at man simpelthen bliver tyk, skriver Ivillage.com.
Skal man spise nødder, hvis man ønsker at tabe sig: Læs mere på Femina.dk
Rovenia Brock, der er ernæringsekspert og forfatter til bogen ’You Healthy& You Happy’ har her lavet en liste med 4 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk:
Nødder
Hvis vi tager udgangspunkt i peanuts, er der ingen tvivl om, at den lille nød indeholder gode fibre, muskelopbyggende protein samt omega-3-fedtsyrer, som holder dig mæt i længere tid.
Selvom det lyder fantastisk, skal man ikke kaste sig over skålen med peanuts. Det sunde fedt i nødderne kan nemlig hurtigt fylde op i dit kalorieregnskab.
Rovenia Brock råder derfor til, at man holder sig til at spise omkring 30 nødder tre gange om ugen, hvis man vil opnå et vægttab.
Det samme gælder med mandler. De indeholder meget E- og B-vitamin samt magnesium, men det høje fedtindhold gør også, at du skal være på vagt.
Ditte er plus size og blogger: Jeg lader mig ikke kue af nogen. Læs mere på Femina.dk
Avocado
Den grønne avocado indeholder 15 g sundt umættet fedt pr. servering og 2 g usundt, mættet fedt. Spiser du en enkelt avocado, får du en tredjedel af den anbefalede daglige mængde C- og K-vitamin.
Men en halv avocado indeholder 160 kalorier – så hold dig til en kvart, når den skal i en salat eller spises på andre måder.
Juicekur: Sådan gør du: Læs mere på Femina.dk
Fisk på dåse
Der er sunde omega-3-fedtsyrer i dåsefisk som tun, laks, sardiner og makrel. Nogle typer kan dog indeholde en del salt.
Rovenia Brocks råder til, at man eksempelvis holder sig fra tun i olie, men i stedet vælger tun i vand, som indeholder mindre natrium og heller ikke er så kalorierig.
Et godt alternativ er naturligvis også den friske fisk.
Tørret frugt
Det er sundt med frugt og grøntsager i kosten, som beskytter mod hjertesygdomme, type-2-diabetes og nogle former for kræft. Det kan give energi og sætte gang i stofskiftet, hvilket kan booste dit humør og reducere inflammation i kroppen.
Tørret frugt er også et alternativ, men det skal ikke indtages i store mængder. Der er nemlig omkring 30 g sukker pr. portion, så derfor råder Rovenia Brock til, at man kun spiser tørret frugt i ny og næ.
Generelt indeholder frugt sukker, så tænk på det som en lækker snack frem for et dagligt mellemmåltid, lyder rådet.
Kilde: Ivillage.com