Fire såret i nyt angreb i Israel

13-årig palæstinenser dræbt på Vestbredden. Israelsk araber sårer fire jøder i angreb i det nordlige Israel.
En israelsk politimand undersøger gerningsstedet med en lommelygte. Angrebet fandt sted ved en kibbutz nær byen Hadera.
En israelsk politimand undersøger gerningsstedet med en lommelygte. Angrebet fandt sted ved en kibbutz nær byen Hadera. Foto: Oren Ziv/AP

Den bølge af angreb og vold, der gennem de seneste uger har plaget Israel og de palæstinensiske områder, fortsatte søndag.

En israelsk-arabisk mand kørte sin bil ind i fire jøder i nærheden af en kibbutz i det nordlige Israel, hvorpå han stak dem med en kniv, siger israelsk politi.

Ifølge hospitalskilder er en 19-årig kvinde alvorligt såret, en 14-årig pige er såret, men ikke i livsfare, mens to mænd slap fra angrebet med lettere kvæstelser.

Israelsk politi har anholdt gerningsmanden, der beskrives som en 20-årig arabisk israeler fra en by i det nordlige Israel.

Søndagens knivangreb var det 15. knivangreb i løbet af otte dage, viser en optælling fra nyhedsbureauet AFP. Det er imidlertid det første angreb, hvor en araber med israelsk statsborgerskab har såret andre.

Angrebet i det nordlige Israel kommer kort tid efter, at en 13-årig palæstinenser blev skudt og dræbt i sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker på Vestbredden.

Natten til søndag kostede et israelsk luftangreb i Gaza en gravid mor og hendes treårige datter livet, siger en talsmand for Gazas sundhedsministerium.

I alt er mindst 27 mennesker - heraf mindst 23 palæstinensere og fire israelere - blevet dræbt i løbet af de seneste to ugers bølge af vold og protester i Israel, Østjerusalem, på Vestbredden og i Gazastriben.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.