Fire lette tricks: Byd foråret velkommen i boligen

Der skal ikke så meget til, før foråret blomstrer i din bolig.
Farvede glasvaser og skønne forårsblomster pepper hjemmet op.
Farvede glasvaser og skønne forårsblomster pepper hjemmet op. SCANPIX arkiv

Foråret er for alvor ved at gøre sit indtog udenfor. Med et par enkle fif, kan du også få foråret til at flytte ind indenfor i hjemmet. her er et par tricks, der kan skabe forårsstemning indendørs, uden at det skal tage dig al din tid:

Pep stuen op med nye farver

Lyse pasteller som rosa, lyseblå og mintfarvet samt grønne nuancer, der sender tanken mod de første spirer i haven, er gode til at kickstarte fornemmelsen af forår med. Skift nemt hele udtrykket i stuen ved at bruge forårsfarverne på pudebetræk, på plaider og på andet tilbehør i stuen. På den måde slipper du for en større makeover med maling og udskiftning af møbler, men får alligevel masser af forårsstemning i stuen.

Få inspiration til søde sammenplantninger. Læs mere på isabellas.dk

Pynt op med glas

Vaser, flasker og drikkeglas af farvet glas hitter lige nu. Brug dem i små stilleben som en fin og let effekt. Det ser især flot ud ved et vindue, hvor solens stråler kan skinne igennem det transparente materiale.

Undgå mus i boligen. Læs mere på isabellas.dk

Lad planterne flytte sammen

Forår og grønne planter og blomster hører sammen. Skab et massivt grønt udtryk i dit hjem ved at samle alle dine stueplanter i en klynge i vindueskarmen eller på et bord, og supplér med buketter og grene i vaser og måske en enkelt afskåren blomst i en flaske. Tænk på, at der både skal være høje og lave planter og blomster i din opstilling, på den måde kommer alt det grønne til at virke som en massiv forårsvæg, der er lige til at blive i godt humør af.

Dekorér med botanikprints

Rigtige planter er skønne, men faktisk kan du også få en skøn forårsfornemmelse med billeder og tegninger af botanik placeret på udvalgte steder derhjemme. Gå på jagt efter prints og plancher med skønne plante- og blomstermotiver, og hæng dem op som dekoration på køleskabet, i en ramme i entréen, på din opslagstavle eller andre steder, du jævnligt går forbi.

Line Marie Laursen, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.