Fire IS-tilknyttede militante dræbt i Golan

Israelske soldater har dræbt fire militante mænd fra en gruppe med tilknytning til Islamisk Stat.
Militante med tilknytning til Islamisk Stat har søndag rettet et direkte angreb mod israelske soldater i Golan-højderne, siger Israels militær. Her ses det syriske Quneitra-område bag en udrangeret israelsk kampvogn i Golan-højderne. (Arkivfoto)
Militante med tilknytning til Islamisk Stat har søndag rettet et direkte angreb mod israelske soldater i Golan-højderne, siger Israels militær. Her ses det syriske Quneitra-område bag en udrangeret israelsk kampvogn i Golan-højderne. (Arkivfoto) Foto: Baz Ratner/Reuters

Fire militante mænd er dræbt, efter de åbnede ild mod israelske soldater i de besatte Golan-højder søndag.

Det oplyser en talsmand for Israels militær.

Soldaterne blev beskudt med maskingeværer og morterer og besvarede ilden. Derpå rettede det israelske luftvåben et angreb mod det køretøj, de fire militante mænd befandt sig i.

Militærets talsmand siger, at de fire mænd er medlemmer af gruppen Shuhada al-Yarmouk, som ifølge Israel har tilknytning til Islamisk Stat.

Ingen israelske soldater meldes dræbt eller såret i skudvekslingen.

Talsmanden, Peter Lerner, vil hverken be- eller afkræfte rapporter i israelske medier om, at det er første gang, at militante med tilknytning til Islamisk Stat har rettet et direkte angreb mod israelske soldater i Golan-højderne.

Israel har i høj grad været påvirket af krigen i nabolandet Syrien og har flere gange tidligere besvaret skud, der - ofte utilsigtet - er kommet over grænsen.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.