Fire aber på springtur fra zoo på Djursland

Politiet opfordrer folk til at ringe til Munkholm Zoo, hvis de ser de undslupne dyr.
Fire berberaber er gennem et hul i hegnet flygtet fra Munkholm Zoo mellem Grenaa og Ebeltoft. Aberne er ifølge ejeren af den zoologiske have ikke farlige. Alligevel skal man ikke prøve på selv at fange dem, hvis man ser dem. Ring til zoo, lyder politiets opfordring. Arkivfoto.
Fire berberaber er gennem et hul i hegnet flygtet fra Munkholm Zoo mellem Grenaa og Ebeltoft. Aberne er ifølge ejeren af den zoologiske have ikke farlige. Alligevel skal man ikke prøve på selv at fange dem, hvis man ser dem. Ring til zoo, lyder politiets opfordring. Arkivfoto. Foto: Blåvand Zoo/Free

Fire berberaber er lørdag stukket af fra Munkholm Zoo i Balle syd for Grenaa, oplyser Østjyllands Politi.

Folk, der ser aberne, opfordres til at kontakte Munkholm Zoo i stedet for selv at begynde at indfange dyrene.

- Ifølge Munkholm Zoo er aberne ikke farlige, men personalet anbefaler, at man ikke selv forsøger at indfange dem, siger Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dyrene er tilsyneladende undsluppet lørdag morgen. Politiet fik anmeldelsen kort efter klokken 10, oplyser vagtchef Thomas Hinge, Østjyllands Politi.

De fire berberaber er brune og omkring 40 centimeter høje.

Det er ikke længere siden end slutningen af januar, at en berberabe undslap fra Blåvand Zoo ved Esbjerg. Den flygtede fra sit bur efter at have været oppe at slås med nogle hanaber om nogle hunaber.

Den undslupne abe blev eftersøgt intenst, men først godt og vel en måned senere blev den fundet død en kilometer fra den zoologiske have, formentlig kørt over af en bil.

Også i efteråret 2013 slap en abe ud af sit bur i Blåvand. Dengang kom aben dog hjem igen i god behold.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.