Fire-årige Elvira overlevede hjertestop: Nu charmerer hun Mary

Lille Elvira på bare fire år overlevede et hjertestop i 2012. Mandag overrakte hun blomster til kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary mødte mandag en kun fireårig pige, der har overlevet et hjertestop.
Kronprinsesse Mary mødte mandag en kun fireårig pige, der har overlevet et hjertestop. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Det har uden tvivl været en stor dag for fireårige Elvira Wahlsten Olesen, da hun mandag fik lov at overrække en buket blomster til kronprinsesse Mary på Tivoli Hotel.

Anledningen til deres møde var, at den danske kronprinsesse åbnede EMS2016-kongressen i København, hvor danske og internationale forskere inden for det akutmedicinske område deltager. Det skriver TrygFonden på fondens hjemmeside.

Kronprinsesse Mary er protektor for kongressen, hvor der blandt andet er fokus på at øge overlevelsesraten for patienter, der har fået hjertestop uden for hospitaler og på at give bedre behandling til patienter, der har fået hjerneblødninger og blodpropper.

Lille Elvira Wahlsten Olesen har selv overlevet et hjertestop, og det er patienter som hende, kongressen har til formål at hjælpe. Derfor havde hun fået æren af at tage imod kronprinsessen

Og på billedene fra arrangementet ses det tydeligt, hvordan charmetrolden Elvira Wahlsten Olesen fik Mary til at smile og grine. Se bare her:

 

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Under besøget fik den danske kronprinsesse også lov at opleve en ambulance, hvor patienterne kan lytte til musik, mens de bliver transporteret og behandlet.

Kongressen løber til den 1. juni.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.