Find den bedste frisure til din hovedform

Det er ikke alle frisurer, der passer til alle slags hovedformer og derfor er det en god idé at overveje, hvilken der vil se bedst ud til dig, før du bliver klippet.
Er du i tvivl om, hvilken frisure du skal vælge, så læs med her
Er du i tvivl om, hvilken frisure du skal vælge, så læs med her Scanpix

Der findes ikke noget værre end at få klippet en ny frisure og bagefter finde ud af, at den slet ikke passer til dig. Det er spild af penge og ikke nok med det, så kan hår tage lang tid om at vokse ud igen. Derfor skal du nøje overveje, hvordan du vil klippes, før du gør det.

Vi guider dig her til hvilke frisurer, der passer bedst til hvilke hovedformer.

Til runde ansigter

- Et rundt ansigt ser rigtig godt ud med en frisure i forskellige længder, siger hårstylist Chris McMillan til Allure.

Du kan altså sagtens tåle både etager, pandehår og asymmetriske hårlængder, hvis du har et rundt ansigt. Du kan også sagtens bære lange længder og en længere page, siger hårstylist Jimmy Paul.

Faktisk kan du bære det meste med et rundt ansigt, for en ultra kort frisure kan også gå an og det vil fremhæve dine kindben og dine øjne.

LÆS OGSÅ: Myte klarlagt: Giver vådt hår forkølelse?

Til ovale ansigter

Har dit ansigt tendens til at se meget langt ud, så kan det være en god idé at klippe et tungt pandehår, forslår Chris McMillan. Det vil få ansigtet til at syne kortere og give det lidt fylde.

Du kan også lave en midterskilning i dit lange hår, for at give det lidt fylde. Eller du kan få klippet en lang page, det vil også klæde din ansigtsform. Hvis du gerne vil klippe dit hår kort, så kan du godt gøre det, men sørg for at der er en anelse længde i det i form af lidt pandehår eller andet, der kan bryde ansigtet lidt.

LÆS OGSÅ: Tips: Bliv ven med din kollega på jobbet

Til firkantet ansigter

- En blød og høj page som følger kindbenene, er smuk til firkantede ansigter, siger frisør Ted Gibson.

Du kan også klippe dit hår i en meget lang page med forskellige længder, der vil ramme dit ansigt ind og give et mere tilfældigt look. Og drømmer du om langt hår, så vil en frisure med langt og lige klippet hår også klæde dig, fordi det trækker opmærksomheden væk fra dit kæbeparti.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du drikke citron om morgenen

Til hjerteformede ansigter

Hår, der stopper lige under dit kæbeparti, er rigtig godt, fordi det fylder området omkring din hage ud.

Har du langt hår, så forslår frisør Ted Gibson, at du laver en sideskilning og lader håret falde blødt om ansigtet, fordi det vil fremhæve dine øjne.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.