Find badetøjet frem: DMI varsler varm sommer

DMI har netop udsendt den store prognose for sommervejret i Danmark.
Der bliver heldigvis masser af muligheder for at nyde det danske badevejr de kommende måneder.
Der bliver heldigvis masser af muligheder for at nyde det danske badevejr de kommende måneder. Foto: SCANPIX arkiv

Så er der nyt fra DMI til de mange, der har valgt at holde sommerferien i sommerhuset, på campingpladsen eller andre steder hjemme i Danmark.

DMI har netop udsendt den store sommerprognose, der giver et fingerpeg om, hvordan vejret vil arte sig de kommende tre måneder.

Og der er ganske godt nyt til de solhungrende.

Ifølge den spritnye prognose ser de kommende tre måneder som helhed ud at blive varmere end det normale for årstiden - op til én grad over normalen. Kraftige regnskyl kan dog ikke udelukkes. Regnmængden bliver sandsynligvis normal eller en smule under det normale.

- Kalendermånederne juni, juli og august ser lidt blandede ud, men overordnet så kunne det god se ud til, at vi får en tør og lun periode i slutningen af juni og begyndelsen af juli, siger Steen Hermansen, energimeteorolog hos DMI, ifølge DMI's hjemmeside

Han forudser, at sommervejret for alvor indtræffer, når årets studenter springer ud. Når fejringerne er overstået, og vi er inde i juli, går vi en mere ustadig periode i møde.

- Dermed skal vi nok frem til slutningen af juli og ind i august, hvis vi vil have klassisk strandvejr, siger meteorologen.

- Med det ustadige vejr vil der formentlig følge byger med regn - i visse tilfælde kraftige, siger Steen Hermansen.

Her er DMI's prognoser for hver sommermåned:

JUNI: Her vil vi nok efterhånden opleve en mindre aktiv lavtryksbane over Nordatlanten. Fra midt på måneden kan det give perioder med højtryk i vores nærhed og temperaturer, der kan snige sig op over de 25 grader. I perioder kan det dog forsat blive lidt mere køligt og omskifteligt vejr med risiko for kraftige regnbyger og temperaturfald til 13 til 18 grader.

JULI: Det ser det ud til, at vi får få lidt køligere vejr på ny, men det er usikkert, hvornår det sker. Særligt i begyndelsen af måneden kunne det fortsat godt se relativt sommerligt ud - og der kunne være regulære sommerdage i sigte. Efterhånden som måneden skrider frem, skal vi nok regne med lidt mere normalt sommervejr med byger. Temperaturene vil formentlig ligge mellem 15 og 20 grader, og der vil stedvis være risiko for kraftig regn i nogle uger. Samlet får vi nok en måned med lidt mere tørt vejr end normalt og temperaturer omkring det normale.

AUGUST: Der er tegn på at vi i perioder kan være heldige at opleve pænt sommervejr. Det indebærer temperaturer, der generelt havner mellem 20 og 25 grader om dagen og 10 til 15 grader om natten. Der vil dog nok også være tendens til, at lavtryk sydfra kan trænge op over landet og give ganske pæne regnmængder, lokalt kan der som vanligt være tale om skybrud. Samlet set ventes solen dog at være den hyppigste gæst, uden at der dog kan loves en sammenhængende stabil periode på flere uger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.