Finanstilsynet kritiserer Nordea for at sminke sig

Nordea Danmark må lægge 8,5 milliarder kroner til side for at kunne efterkomme krav fra Finanstilsynet.
Nordea Danmark er gået for langt i forsøget på at få bankforretningen til at se velpolstret ud, skriver finans.dk. (Photo by Francis Dean/Deanpictures)
Nordea Danmark er gået for langt i forsøget på at få bankforretningen til at se velpolstret ud, skriver finans.dk. (Photo by Francis Dean/Deanpictures) Foto: Francis Joseph Dean/FRANCIS DEAN/DEANPICTURES

Nordea Danmark er gået for langt i forsøget på at få bankforretningen til at fremstå velpolstret. Det er essensen i en ny rapport fra Finanstilsynet, skriver finans.dk.

Derfor må Nordeas danske afdeling til lommerne. Sammenlagt skal der lægges 8,5 milliarder kroner fra for at kunne efterkomme tilsynets krav.

Tilsynets kritik er primært rettet mod Nordeas egne beregninger af, hvor risikable bankens danske forretninger er. Finanstilsynet efterlyser i rapporten mere styring og kontrol fra ledelsens side.

Derudover har banken foretaget en række ændringer, som man ikke har haft tilladelse til, men som har stillet banken stærkere.

En del af summen kommer desuden, fordi Nordea ikke har styr på risiciene ved hvidvask af penge, forklarer Finanstilsynet ifølge finans.dk.

Den løftede pegefinger fra Finanstilsynet er allerede taget til efterretning i Nordea Danmark, understreger bankens direktør.

- Vi tager dagens redegørelse til efterretning, og som det fremgår, har banken allerede taget højde for Finanstilsynets observationer ved opgørelsen af Nordea Bank Danmarks solvensbehov.

- Vi har påbegyndt arbejdet med at udbedre de mangler, tilsynet har påpeget i vores risikostyring, skriver Nordea Danmarks administrerende direktør, Peter Lybecker, i en mail til finans.dk.

Det arbejde vil man følge tæt i Finanstilsynet.

- Nordea Bank Danmark har påbegyndt arbejdet med at udbedre manglerne vedrørende risikostyringen, herunder opgørelsen af kreditrisiko og operationel risiko. Finanstilsynet vil følge denne proces tæt, skriver tilsynet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.