Finansminister afviser tidligere pension for kortuddannede

Hvis det står til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) bliver FOA's forslag om tidligere pension til danskere med kort eller ingen uddannelse ikke til noget.
- Der er en bred aftale om vilkårene for pensionsalder med videre. Den aftale har regeringen naturligvis tænkt sig at respektere, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).
- Der er en bred aftale om vilkårene for pensionsalder med videre. Den aftale har regeringen naturligvis tænkt sig at respektere, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Foto: Scanpix

FOA er i dag ude med et forslag om, at danskerne med kort eller ingen uddannelse skal kunne gå tidligere på pension.

Men det bliver ikke til noget, hvis det står til finansminister Claus Hjort Frederiksen, skriver Berlingske Nyhedsbureau.

- Der er en bred aftale om vilkårene for pensionsalder med videre. Den aftale har regeringen naturligvis tænkt sig at respektere, siger han i en skriftlig udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau.

Det var den tidligere VK-regering, Dansk Folkeparti og de Radikale, der i 2011 indgik en aftale, der blandt andet betyder, at pensionsalderen hæves til 67 år i 2022.

FOA's forslag er et forsøg på at mindske uligheden på arbejdsmarkedet.

- Vi har en hel fundamental og bekymrende ulighed på levealder og antal gode leveår efter pensionsalderen, og hvis der skal være en smule retfærdighed til, bliver vi nødt til at sikre, at også dem med den korteste uddannelse og laveste løn bliver belønnet med folkepension efter et langt arbejdsliv, siger FOA-formand Dennis Christensen om forslaget til Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.