Finanslov: Her er Enhedslistens hovedkrav
Enhedslisten vil sikre et "mere lige Danmark" gennem fire hovedkrav til finansloven.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Enhedslisten kræver blandt andet, at der skal flere pædagoger og medhjælpere i daginstitutionerne, når de går i gang med finanslovforhandlingerne med regeringen.
Enhedslisten kræver blandt andet, at der skal flere pædagoger og medhjælpere i daginstitutionerne, når de går i gang med finanslovforhandlingerne med regeringen. Foto: Colourbox/free


Mandag møder Enhedslisten som det første parti op i Finansministeriet til sættemøde om næste års finanslov. Her er Enhedslistens fire hovedkrav til finansloven for 2015:

* Større tryghed for lønmodtagerne. Det skal blandt andet opnås gennem en halvering af genoptjeningsperioden for dagpenge, og en annullering af den gensidige forsørgerpligt for arbejdsløse på kontanthjælp.

* Genopretning af velfærden. Det skal ifølge partiet blandt andet ske gennem bedre hjemmehjælp til ældre, og flere pædagoger og medhjælpere i daginstitutionerne.

* Styrket indsat mod social dumping. Det vil Enhedslisten gennemføre ved at gøre det obligatorisk for kommuner og regioner at kræve danske lønvilkår i alle kontrakter.

* Grøn omstilling. Det vil Enhedslisten blandt andet opnå gennem mere støtte til vedvarende energi, og økologisk omstilling i landbruget.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.