Finaleklar Jan Ø.: Det er min drengedrøm

Jan Ø. Jørgensen var euforisk, da han var klar til All England-finalen som første danske herresingle i 11 år.
Jan Ø. Jørgensen har drømt om en All England-titel hele sit liv, fortæller han. Nu har han selv chancen for at gøre den til virkelighed.
Jan Ø. Jørgensen har drømt om en All England-titel hele sit liv, fortæller han. Nu har han selv chancen for at gøre den til virkelighed. Foto: PETER KLINT/POLFOTO

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen bliver søndag den første dansker i All England-finalen i herresingle i 11 år.

Det blev en realitet med en semifinalesejr i to sikre sæt lørdag over japaneren Sho Sasaki.

- Det er helt vildt. Det er noget, jeg har drømt om hele mit liv. Jeg vil bare prøve at nyde det i dag og så samle mig om det i morgen og give den chancen for at se, om jeg ikke kan nappe den her titel, siger Jan Ø. Jørgensen.

Han var ovenpå i stort set hele kampen, og kun i begyndelsen af andet sæt kunne japaneren følge med.

De suveræne cifre lød 21-11, 21-12 i dansk favør.

- Jeg prøvede at holde disciplinen og prøvede at gøre det hårdt for ham, for jeg vidste, at jeg var stærkere fysisk. Jeg havde mere i mig, end han havde.

- Det kunne jeg mærke mod slutningen af første sæt, hvor han lavede lidt flere fejl, og det holdt jeg fast i og kørte på, siger Jan Ø.

Den andenseedede dansker skal nu møde kineseren Chen Long i søndagens finale. Sidstnævnte vandt sin semifinale 21-13, 21-12 over landsmanden Lin Dan.

Peter Gade er både den seneste danske finalist og vinder i herresinglen i All England. Han vandt i 1999, men tabte finalen i 2004.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.