Filmselskaber skruer op for skuespilleres sikkerhed

Fire danske filmselskaber vil have fagfolk til at gennemgå sikkerheden før indspilning af film og tv-serier.
Skuespiller Bodil Jørgensen blev kvæstet, da hun faldt ned fra en traktor under indspilning af en Far til fire-film i sommeren 2014. Nu vil fire danske filmselskaber skærpe sikkerheden i forbindelse med indspilning af film og tv-serier.
Skuespiller Bodil Jørgensen blev kvæstet, da hun faldt ned fra en traktor under indspilning af en Far til fire-film i sommeren 2014. Nu vil fire danske filmselskaber skærpe sikkerheden i forbindelse med indspilning af film og tv-serier. Foto: David Leth Williams/Scanpix

Fire danske produktionsselskaber skruer nu op for sikkerheden for filmhold og skuespillere ved indspilning af film og tv-serier.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nordisk Film, Zentropa, Miso Film og Fridthjof Film.

Der skal blandt andet udarbejdes en sikkerhedsrapport, inden optagelserne begynder.

Det skal gøre det muligt at identificere potentielle fare-elementer for skuespillere og filmhold.

- Sikkerheden for vores medarbejdere har første prioritet.

- Alle skal vide, at vi betragter det som en pligt at sige til og fra, hvis man som medarbejder føler, at sikkerheden ikke er i orden i en given situation, hedder det i pressemeddelelsen fra de fire selskaber.

Skuespilleren Bodil Jørgensen blev i sommeren 2014 kvæstet, da hun faldt ned fra en traktor under indspilning af en Far til fire-film.

Ifølge pressemeddelelsen er initiativet resultatet af en længerevarende proces, hvor selskaberne har diskuteret sikkerhed.

- Vi ønsker at opbygge en sikkerhedskultur, der bevirker, at alle medarbejdere, høj som lav, har fokus på sikkerheden, hedder det i pressemeddelelsen.

Sikkerhedsrapporten skal ifølge pressemeddelelsen udarbejdes af en professionel filmarbejder med erfaring i sikkerhed på filmoptagelser, eksempelvis en stuntmand.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.