Filippinerne går til valg: "Trump" står til at sejre

Den kontroversielle filippinske politiker Rodrigo "Digong" Duterte sammenlignes med Trump, efter han er kommet med nogle voldsomme udtalelser.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Valgstederne har slået dørene op i Filippinerne. Valgkampen frem mod præsidentvalget har været præget af vold og blodsudgydelser. Blandt andet blev en borgmesterkandidat dræbt lørdag i den sydlige del af landet, mens 15 mennesker har mistet livet i løbet af kampagnetiden. Fem kandidater kæmper om at blive landets nye præsident.

Forrest i feltet ligger den 71-årige Rodrigo "Digong" Duterte, der på grund af en række kontroversielle udtalelser er blevet sammenlignet med den amerikanske milliardær Donald Trump, som stiller op til præsidentvalget i USA. Duterte har gjort det til en af sine mærkesager at ville bekæmpe kriminalitet og korruption, og det vil ske meget hårdhændet, har han flere gange givet udtryk for. Lørdag aften holdt han tale i den filippinske hovedstad, Manila, og her pralede han af, at han har dræbt kriminelle i løbet af sine mere end 20 år som borgmester i byen Davao i det sydlige Filippinerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.