Fifa vil offentliggøre undersøgte fodboldledere

En regelændring i Fifa betyder, at navne på Fifa-folk, der har en sag kørende, kan offentliggøres fra onsdag.
Fifa vil fra onsdag offentliggøre navne på folk, der i øjeblikket undersøges for ulovligheder.
Fifa vil fra onsdag offentliggøre navne på folk, der i øjeblikket undersøges for ulovligheder. Foto: Dominic Steinmann/AP

Onsdag bliver offentligheden indviet i, hvilke personer i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) der undersøges eller efterforskes for ulovligheder i øjeblikket.

Det har hidtil ikke være tilladt for de to efterforskere i Fifa's etiske komité - Hans-Joachim Eckert og Cornol Borbely - at give informationer om eller kommentere på andet end sager, hvor personer eksempelvis er blevet udelukket, eller en sag er afgjort.

Tirsdag vedtog Fifa's eksekutivkomité at ændre på reglerne, så navne på folk, der mistænkes og undersøges tidligere i en proces, nu kan offentliggøres og kommenteres.

- I fremtiden vil det være muligt at bekræfte, når der åbnes en sag mod ledende folk i fodboldverdenen, hvis der anmodes om dette, skriver Fifa's etiske komité i en udtalelse.

Ifølge Reuters kilder i den etiske komité, så skulle det dreje sig om ret så mange navne, der kan offentliggøres og kommenteres offentligt, hvilket formodes at ville ske onsdag, når de relevante parter er underrettet.

Beslutningen kommer i kølvandet på hele korruptionsskandalen, der har plaget Fifa siden præsidentvalget i maj, og som senest har betydet, at præsident Sepp Blatter samt præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) Michel Platini er suspenderet i foreløbigt 90 dage.

Foreløbigt har amerikanske og schweiziske myndigheder i alt tiltalt 14 personer.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.