Fifa-komité vil udelukke tysk fodboldboss i to år

Wolfgang Niersbach skal udelukkes fra alle fodboldaktiviteter i to år, hvis det står til Fifas etiske komité.
Wolfgang Niersbach har en kedelig sag om bestikkelse hængende over sig.
Wolfgang Niersbach har en kedelig sag om bestikkelse hængende over sig. Foto: Patrick B. Kraemer/AP

Tyskland mistænkes for at have bestukket sig til VM-værtskabet i fodbold i 2006, og nu anbefaler den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) at udelukke Wolfgang Niersbach fra alle fodboldaktiviteter i to år for sin rolle i sagen.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Hvis anbefalingen følges, betyder det, at Niersbach må træde tilbage fra sine medlemsposter i eksekutivkomitéerne i både Fifa og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Niersbach er tidligere præsident i Det Tyske Fodboldforbund (DFB), lige som han var vicepræsident i Den Lokale Organisationskomité (LOC) for VM 2006.

I november sidste år trådte Niersbach tilbage som præsident i DFB, da han ikke kunne redegøre for, hvorfor LOC havde overført et beløb svarende til cirka 50 millioner kroner til Fifa.

Ifølge den tyske avis Der Spiegel er pengene gået til at købe stemmer fra fire asiatiske delegerede.

Ud over udelukkelsen fra al fodbold ønsker den etiske komité også, at Niersbach tildeles en bøde svarende til cirka 200.000 kroner.

Komitéen er i gang med at undersøge seks personers rolle omkring tildelingen af værtskabet. Ud over Niersbach er også Franz Beckenbauer, der var præsident for LOC, blandt de personer, som er under lup.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.