Fifa giver grønt lys til alle Uefa-præsidentkandidater

Alle tre kandidater til præsidentposten i Uefa er blevet godkendt af Fifa.
Hollænderen Michael van Praag er den ene af tre kandidater til posten som præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.
Hollænderen Michael van Praag er den ene af tre kandidater til posten som præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa. Foto: Ruben Sprich/Reuters

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har godkendt samtlige tre kandidater til posten som præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der er ledig, efter at franskmanden Michel Platini blev udelukket fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sloveneren Aleksander Ceferin, hollænderen Michael van Praag og spanieren Angel Maria Villar Llona er dermed alle klar til præsidentvalget 14. september i Athen.

Det er Fifa, som har stået for kontrollen af, om kandidaterne var berettigede til at stille op, da Uefas kommende præsident samtidig bliver vicepræsident i Fifa.

Platini nåede at sidde i præsidentembedet fra 2007 til 2015, hvor han inden sin udelukkelse forsøgte at gå efter præsidentposten i Fifa.

Ved valget 14. september på Uefas kongres skal de 55 medlemslande stemme om, hvem de ønsker som ny præsident. Alle medlemslande har hver én stemme.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.