Ferierejse: Sådan tackler du ventetid og køer

Skal du på en rejse – en kortere eller længere en, hvor du skal stå i kø, vente, sidde og på alle måder forsøge at komme igennem den tid, det tager, så får du her nogle råd til, hvordan du gør det nemmere for dig selv.
Der er ikke noget som en bilkø, der kan ødelægge en ferie.
Der er ikke noget som en bilkø, der kan ødelægge en ferie. Foto: Colourbox

Du sukker allerede 300 meter fra køen. Højlydt og irriteret. Du er slet ikke i stødet til den her tur, bevares du glæder dig til at være fremme, men selve rejsen tager pusten fra dig, allerede før du er kommet ud på den. Starter det sådan, så er det den sikre vej til en uudholdelig rejse, men heldigvis kan du (med en lidt anden attitude) nemt rette op på det og gøre din tur mere hyggelig.

Det kan godt være, at køen er lang og billetsystemet driller, men undgå et totalt sammenbrud og et eventuelt skænderi med ham bag billetskranken ved at kigge indad og ændre et par ting hos dig selv, skriver news.health.com.

Træt af neglelak der skaller – se på femina.dk hvordan du får den til at holde længere

Doktor og psykiatrier Gail Saltz er en brugt ekspert indenfor det psykologiske område og forfatter til bogen Anatomy of a Secret Life, og hun giver dig her tre tips til, hvordan du undgår at være hende den rasende medrejsende, der hiver humøret ned hos alle andre medpassagerer.

Stop dit kontrol-gen
Ja, du kunne sikkert styre den billetluge bedre selv og gøre toget bedre rent, men nu er det altså ikke dig, der styrer tingene, så lad være med at slippe din kontrolfreak løs…du kan intet gøre. Det er ikke i dine hænder.

-Du kan intet gøre ved, at flyselskabet har fået din bagage til at forsvinde, eller at dit fly bliver aflyst, men du kan styre dine tanker til at tænke på de ting ved turen, som faktisk vil blive godt, siger Gail Saltz.

Hun siger, du er nødt til at kontrollere, at du intet kan gøre og så tænke på de gode eventyr, der venter.

Saml alt dit overskud
Når først du har accepteret, at du intet kan gøre, så skal du forsøge ikke at blive irriteret over det. Saml alt det overskud, du kan finde inde i dig og tag en slapper. Selv de bedst planlagte rejser kan medføre stress og ubehag.

-Jo mere stress du påfører dig selv, jo mere kortisol vil dine binyrer producere, og når du først bevæger dig ud på et overdrev af følelser, så er det svært at vende tilbage.

Mærker du derfor, at der er alvorlig angst eller vrede på vej, så stop alt det, du har gang i. Overvej hvad det er, der stresser dig, anerkend det og bevæg dig derefter videre ved at tænke på noget beroligende. Ved at tvinge dig selv ned i gear her og nu, så hjælper du dig selv til ikke at gå helt amok.

Har du brug for en kop kaffe – så få tips på femina.dk til at lave den perfekte kop

Glem det
Når tingene ikke går, som vi ønsker, så har vi en tendens til at finde en, vi kan bebrejde. Der er en, der skal have skylden og den person bliver du sur på.


-Folk har en tendens til at vende deres vred mod piloten, chaufføren, eller fyren, der er så tilbagelænet i sit sæde, at han smadrer dit knæ, siger Gail Saltz.

I stedet er du nødt til at erkende, at systemer kan gå ned og ikke alt kan fungerer, i stedet for at skyde skylden på andre. Lad ikke en hændelse ødelægge resten af fornøjelsen – har du mistet din bagage, så køb en T-shirt og nyd resten af rejsen, i stedet for at bruge hele turen på at græde over din mistet kjole.

 

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.