Feriegæster siger stop: Vil have ro i poolen

Rejsebureauerne sælger flere rejser til feriehoteller med zoneopdeling eller adgang forbudt for børn.
Rejsebranchen oplever en stigende efterspørgsel efter zoneopdelte hoteller.
Rejsebranchen oplever en stigende efterspørgsel efter zoneopdelte hoteller. Foto: Colourbox/free

Vandsprøjt ved poolen og larm ved restaurantbordet får stadig flere danske feriegæster til at benytte sig af rejsebureauernes tilbud om børnefri ferie.

Rejsebureauet Star Tour forventer, at 20.000 kunder i år tjekker ind på zoneopdelte hoteller, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

- Det er typisk de meget store hoteller med tusindvis af gæster på de spanske ferieøer og i Tyrkiet, hvor man ikke længere har lyst til den her masseoplevelse, hvor alle er samlet. Så laver man de her zoneopdelinger, hvor man kan sidde som par og nyde et glas rødvin uden alt for meget larm, siger kommunikationschef Nikolai Johnsen.

På Star Tours zonehoteller er der områder kun for par, kun for børn, opdelte pools og områder for livsnydere, der gerne vil betale lidt mere for ekstra luksus.

I restauranterne på zonehotellerne bliver gæsterne pænt bedt om at inddele sig i områder alt efter om, der er børn i selskabet eller ej.

Skulle junior udtrykke højlydte protester over lasagnen, behøver mindre børnetolerante gæster derfor ikke at blive generet.

Direktør for rejsesøgemaskinen Travelmarket Ole Stouby bekræfter, at efterspørgslen efter børnefri ferie er stigende generelt i branchen.

- I de senere år har vi kunnet se en større interesse fra par, enlige uden børn, og ældre, som gerne vil være for sig selv. Vi har også set det inden for krydstogter, at der er områder, hvor børn ikke har adgang. Og vi vil helt klart se mere af det fremadrettet, siger han.

Hos rejsebureauet Spies tilbyder man ikke zoneopdelte hoteller, men hoteller, der kun er for voksne uden børn. Det er typisk på Kreta, Rhodos, Mallorca og De Kanariske Øer.

- Vi prøver at ramme vores kære gæsters ønsker. Og nogle af dem har brug for fred og ro ved poolen. Hos os hedder det duohoteller, hvor vi kan garantere, at hvis man rejser som par, så får man en god ferie, hvor poolen ikke summer og bobler som om, man havde smidt en dybkoger i den, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.