Ferie i Grækenland: Det bør du vide inden

En konkurstrussel over Grækenland holder ikke danskerne væk, men der er forholdsregler, som er gode at tage, inden turen går dertil.
Grækenland er stadig voldsomt populær som rejsemål for danskerne. Det er der heller ingen grund til at lave om på, siger rejsebranchen.
Grækenland er stadig voldsomt populær som rejsemål for danskerne. Det er der heller ingen grund til at lave om på, siger rejsebranchen. Foto: Colourbox/free

Hvis du, ligesom tusindvis af andre danskere, har købt en rejse til Grækenland, er du måske en anelse nervøs i disse dage.

En konkurstrussel puster landets økonomi i nakken, og derfor er der også nogle forholdsregler, som kan være gode at tage, inden man sætter kursen mod det græske øhav.

- Hvis Grækenland ryger ud i en konkurs, kan det meget vel tømme bankerne for kontanter. Derfor skal man nok lægge et budget og veksle noget ekstra valuta inden afrejse, siger Jens Nervig Pedersen, senioranalytiker i Danske Bank, Til Ritzau Fokus.

Hos Apollo Rejser er Grækenland kundernes fortrukne rejsedestination, men her giver landets usikre situation ikke umiddelbart anledning til bekymring.

- Når vi ikke er bange for at anbefale Grækenland, skyldes det, at vi har taget mange forholdsregler. Vi forhører os jo rundt omkring, og ingen ytrer nogen bekymring. Videre har vi også lagt planer for, hvad vi skal gøre i yderste konsekvens. Og så skal man også lige huske, at Grækenland har stået i den her situation siden 2009, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

Han peger desuden på, at de demonstrationer og optøjer, som er opstået i kølvandet på den økonomiske krise, foregår i hovedstaden Athen og dermed ikke berører danskernes ferie på de mange øer.

Under ferien i det græske kan man ifølge Glenn Bisgaard opleve, at det ikke længere er muligt at betale med kort hos mindre restauranter og supermarkeder, men det behøver man ikke at blive nervøs over. Det skyldes nemlig blot, at man har sparet kortterminalen væk for at slippe for gebyret.

Inden du rejser til Grækenland
  • Tag kontanter med hjemmefra, så du er sikret, hvis bankautomaterne er tomme. Flere steder vil sandsynligvis ikke have en betalingsautomat, da de vil spare gebyret til banken.
  • Skulle Grækenland forlade euroen, vil de temmelig sikkert stadig modtage Euro af hensyn til turisterne. Derfor kan du roligt veksle til det.
  • Rejsebranchen har allerede taget højde for det værst tænkelige. Således har man flybenzin med til hjemrejsen, hvis det skulle komme så vidt, at landet skulle løbe tør.

Kilde: Danske Bank og Apollo Rejser

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.