Femteplads forandrer Tottenhams sommerplan

Christian Eriksen kan se frem til en opstart med fokus på Premier League i stedet for kvalifikationskampe.
Tottenham og Christian Eriksen kan nu bruge hele sommeren til at fokusere udelukkende på sæsonopstarten i Premier League
Tottenham og Christian Eriksen kan nu bruge hele sommeren til at fokusere udelukkende på sæsonopstarten i Premier League Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Søndagens sidste spillerunde i Premier League ændrede meget for Liverpool og Tottenham.

Liverpools ydmygende 1-6-nederlag ude til Stoke samt Tottenhams knebne 1-0-udesejr over Everton betød, at Tottenham overhalede Liverpool og snuppede femtepladsen.

Tottenham og Christian Eriksen kan nu bruge hele sommeren til at fokusere udelukkende på sæsonopstarten i Premier League.

Med femtepladsen skal Tottenham ikke i aktion i Europa League før september, mens Liverpool på sjettepladsen skal spille kvalifikationskampe i Europa League allerede 30. juli.

- Femtepladsen forandrer meget af sommerplanen. Vi går direkte i gruppespillet. Og det er vigtigt for klubben at få mere tid til at forberede sig til næste sæson, siger Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Liverpools manager Brendan Rodgers erkendte, at klubbens største nederlag i Premier League nogensinde har bragt usikkerhed om fremtiden.

- Absolut. Jeg har hele tiden sagt, at hvis ejerne vil have mig til at gå, så går jeg. Så simpelt er det. Men jeg føler stadig, jeg har noget at bidrage med.

- I sidste sæson, da alt gik godt, var der støtte fra alle, men præstationer som mod Stoke hjælper ikke. Det er jeg helt klar over, siger Rodgers.

Ikke siden 2-7-nederlaget til Tottenham i april 1963 har Liverpool tabt så stort i den bedste engelske fodboldrække.

Liverpools anfører Steven Gerrard scorede det enlige trøstmål i sin kamp nummer 750, der var den sidste i Liverpool-karrieren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.