Feministisk kamptale giver ekko i Hollywood

Emma Watsons FN-tale om feminisme er gået verden rundt, og flere af hendes Hollywood-kolleger støtter nu op om kampen for ligestilling.
Emma Watson kæmper for, at kvinder og mænd bliver behandlet ens. Og hun står bestemt ikke alene i den kamp.
Emma Watson kæmper for, at kvinder og mænd bliver behandlet ens. Og hun står bestemt ikke alene i den kamp. Foto: Matilde Campodonico/AP

Ligestilling og feminisme er ikke kun noget, som kvinder bør gå op i. Mænd bør nemlig også kæmpe aktivt for en ligestilling mellem kønnene.

Det var nogenlunde det budskab, som den tidligere "Harry Potter"-skuespillerinde Emma Watson kom med, da hun 20. september talte om feminisme i kraft af sin stilling som ambassadør for FN. I talen lancerede hun kampagnen "HeForShe" (ham for hende), hvis formål er at få mænd til at engagere sig i ligestillingsdebatten.

Det er et budskab, som er gået rent ind hos mange af Watsons kolleger i Hollywood.

- Emma Watson, du er fejlfri og helt ekstraordinær. Jeg står bag dig i kampen, og jeg tror på lighed mellem kønnene, skriver "Avengers"-skuespilleren Tom Hiddleston således på sin Twitter-profil.

Også "Gladiator"-stjernen Russell Crowe viser sin opbakning til "HeForShe"-kampagnen på sin Twitter-profil, og det samme gør blandt andre John Lennons enke Yoko Ono og den Oscar-vindende skuespiller Forest Whitaker.

Dog er det ikke kun kendte mennesker, der støtter Watsons kamp for ligestilling. De sociale medier bliver nemlig nærmest bombarderet med billeder af ganske almindelige mænd, som gerne vil vise, at de støtter kampagnen.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.