Fem sexfaldgruber, du ikke skal falde i

De er klassiske sexfaldgruber, som mange falder i. Læs her, hvordan du undgår dem.
Sexlivet kører ikke altid som smurt. Og så må man gøre en indsats.
Sexlivet kører ikke altid som smurt. Og så må man gøre en indsats. Foto: SCANPIX arkiv

Er du for passiv, når du dyrker sex, har du svært ved at tale frækt, eller glemmer du din partners erogene zoner? Her får du de fem hyppigste sex faldgruber – og masser af gode ideer til, hvad du kan gøre for ikke at falde i dem. Vi har spurgt sexolog Rikke Thuesen.

1) Du er passiv i sengen

Ofte er vi bange for at give os hen, når vi dyrker sex eller får orgasme, fordi vi har lært at være de pæne piger og ikke virke vulgære. Derfor bliver vi nemt for passive og hæmmede i sengen og lader vores partner styre slaget. Men vi kan alle lide at føle os begæret og mærke, at vores partner tænder på os, og er du bange for at tage styringen, tror din partner måske, at du ikke tænder på ham.

Sexologens råd: Tag initiativet. Sig, at du vil have ham, og sæt dig oven på ham, så han også kan få lov til bare at læne sig tilbage, være passiv – og nyde det!

Jo, mænd gider også godt forspil: Tidens Kvinder fortæller, hvordan du får ham i gang

2) Du er bange for dirty talk

Vær ikke genert over at stønne eller bruge frække ord i sengen, men lad være med at føle dig presset. Det er en smagssag, om du (eller han) er til dirty talking, og hvis det er for grænseoverskridende og unaturligt, så lad være. Ellers hæmmer det din seksualitet.

Sexologens råd: Lyd og bevægelse giver bare bedre orgasmer! Falder det dig svært, så gør det til en partnerleg, og aftal, at i dag skal I øve jer i at stønne. Når du først har stønnet for sjov og måske overgjort det, er det ikke nær så farligt. Spørg din partner, om dirty talking er vigtigt for ham. Måske synes han, at det er vulgært og usexet, hvis du ligger og lyder som en pornofilm, måske tænder det ham helt vildt. Prøv det af – hvis du har lyst!

Sexolog: Dét savner danske mænd i sengen: Læs med på Q.dk

3) Du er utilfreds med din krop

Hængebryster, tykke lår eller stræk- mærker. Kvinders utilfredshed med deres krop er et af de største problemer i parforholdet. Vi ser forskellige ud, kroppen ændrer sig som følge af bl.a. alder og børnefødsler, og mange synes ikke om deres krop, uanset hvor tynde, tykke eller veltrænede de er.

Sexologens råd: Stil dig foran spejlet, betragt din krop, og vær kærlig over for det, som du ikke synes om. Vend kikkerten om og fokusér på det, der fungerer, i stedet for det, der ikke gør. Fortæl dig selv, at du er smuk, for derved begynder din underbevidsthed faktisk at tro på det. Tag eventuelt en chemise eller lækkert undertøj på, der kan skjule dine ømme punkter og virke erotisk, når du dyrker sex.

Se også:

4) Du overser de erogene zoner

Mænd elsker, at vi rører ved deres køn og viser det opmærksomhed, for det får ham til at føle sig maskulin og powerful. Men glem ikke at udforske andre dele af hans krop. Slik hans brystvorter, kys ham på halsen og i øret, eller kild ham langs inderlårene.

Sexologens råd: Tag en snak om, hvad han synes er dejligt, så du ikke føler dig kritiseret eller bange for at gøre noget, han ikke synes om – og test det af.

5) Du er for meget mor og for lidt kvinde

Som nybagt mor får du dækket en stor del af dit fysiske nærhedsbehov gennem dit barn, så behovet for nærhed og lysten til sex med din partner bliver mindre. De kropslige forandringer gør også, at du muligvis ikke er i den samme kontakt med din krop, som før du blev mor, og føler dig mere som et redskab for dit barn end som et seksuelt væsen.

Sexologens råd: Sæt tid af til at være i fysisk nærvær med din partner ved at kysse, kramme og ligge i ske. Husk at pleje dig selv. Køb lækkert undertøj, læg lak på tæerne, eller smør dig ind i velduftende lotion, så du igen kan føle dig attraktiv som kvinde.

Af Pernille Lewinski Kofoed og Lene Byriel, Tidens Kvinder, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.