Fem oversete trusler i ægteskabet

Et ægteskab går ikke bare i stykker. Ofte skyldes det nogle helt åbenlyse faktorer, som vi bare ikke er opmærksomme på.
Fem oversete trusler i ægteskabet.
Fem oversete trusler i ægteskabet. Foto: Colourbox

Når vores parforhold skranter, er vi ofte ikke opmærksomme på, hvad det egentlig handler om. Der er nogle emner og følelser, som vi overser, og som vi burde kigge nærmere på.  Her er fem af ægteskabets mest oversete trusler.

Vi gifter os med en person, fordi vi godt kan lide vedkommende

Det lyder jo så logisk som noget, sagen er bare, at vi alle forandrer os. Man skal ikke gifte sig med én, for den han eller hun er, eller den du ønsker, vedkommende skal blive. Man skal gifte sig med den person, som vedkommende ønsker at blive. Herefter skal du bruge ægteskabet på at støtte personen i at blive den, han eller hun ønsker, ligesom din ægtefælle skal støtte dig i dine planer.

Sådan holder du dit parforhold ved lige.  Læs mere på søndag.dk

Ægteskabet fjerner ikke følelsen af ensomhed

At være et menneske er også lig med ensomhed. Ægteskabet fjerner ikke denne følelse. Og når følelsen ikke forsvinder, så bebrejder vi vores partner, for at gøre noget forkert i forholdet, og vi leder efter selskab andetsteds. Ægteskabet er i virkeligheden tænkt som at være stedet, hvor to mennesker deler oplevelsen af ensomhed, og i de øjeblikke forsvinder følelsen af ensomhed for en stund, forklarer psykolog og parterapeut Kelly M. Flanagan i Huffington Post.

Vi interesserer os mere for vores børn, end den person vi skabte dem sammen med

Vores børn burde aldrig være mere vigtige end vores ægteskab, og de burde heller ikke være mindre vigtige. Hvis de er mere vigtige, vil børnene straks fornemme det og drive kiler ind i forholdet. Hvis de er mindre vigtige, vil de afreagere, indtil de får opmærksomhed og bliver prioriteret. Familielivet handler som bekendt om evig balance og hårdt arbejde.

Livet er rodet - og ægteskabet er livet

Derfor er ægteskabet også rodet, og når tingene ikke går, som vi forventer, og det hele ikke kører på skinner, begynder vi at bebrejde vores partner. Vi tilføjer unødvendigt rod til forholdet, som i forvejen vil opleve uundgåeligt rod, og vi begynder at pege fingre af hinanden. Det skal vi holde op med, og så må vi rydde op i rodet sammen, siger Flanagan.

Derfor går han fra dig. Læs mere på oestrogen.dk

Den skjulte magtkamp

De fleste konflikter i ægteskabet handler om diskussionen om sammenhørighed og sammenbundethed mellem parterne. Mænd vil som regel have mindre, og kvinder vil have mere. Indimellem er rollerne byttet om.  Uanset hvad, når du læser mellem linjerne i de fleste skænderier, så er det spørgsmålet om, hvem der bestemmer, hvor meget distance der skal være mellem parterne, det der tricker mange skænderier. Derfor bliver vi nødt til at diskutere ordentligt i vores forhold, det vil sige, diskutere det, der egentlig piner os.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.