Fem mennesker er smittet med zika på Miami Beach

Gravide advares om at holde sig fra turistområdet Miami Beach, hvor der er fundet zika-smittede.
Zika-smitten har ramt et af de mest populære områder i Florida. Der er fundet fem tilfælde af zika-smitten i turistområdet Miami Beach. Smitten er spredt via myg. På billedet er der fest og glade dage under en homoparade i Miami Beach tidligere på året.
Zika-smitten har ramt et af de mest populære områder i Florida. Der er fundet fem tilfælde af zika-smitten i turistområdet Miami Beach. Smitten er spredt via myg. På billedet er der fest og glade dage under en homoparade i Miami Beach tidligere på året. Foto: Lynne Sladky/AP

Mindst fem personer er blevet smittet med virus i turistområdet Miami Beach i Miami i den amerikanske delstat, Florida.

Det skriver avisen Miami Herald på sin netavis.

Rick Scott, guvernør i Florida, siger, at de fem personer er to lokale og tre turister, og de er blevet smittet via myg.

- Vi har et nyt område, hvor sygdommen overføres i Miami Beach, siger han og nævner, at det drejer sig om området fra 8. til 28 Street - mellem Intracoastal Waterway og Atlanterhavet.

Det amerikanske center for sygdomskontrol og forebyggelse, CDC, råder ifølge avisen gravide til at undgå at komme til Miami Beach.

I forvejen er zika-smitten lokaliseret i et andet område i Miami, nemlig i Wynwood-området.

I Florida er der nu officielt 36 tilfælde af zika-smittede.

Smitten overføres af myg, men kan også smitte via seksuelle kontakter.

I de fleste tilfælde giver zika kun mindre symptomer, men hos gravide kan smitten medføre, at fostre tager skade, sådan at børn fødes med unormalt små hjerner og deforme hoveder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.