Fem gode madlavningsteknikker du bør kende
Det behøver ikke at være raketvidenskab at tilberede et godt måltid mad. Magasinet Mad & Bolig har samlet fem madlavningsteknikker, der vil forvandle stunderne i køkkenet til en leg og dig til en bedre kok.
Det kræver den rette teknik at stege bøffen, så den bliver helt perfekt.
Det kræver den rette teknik at stege bøffen, så den bliver helt perfekt. Scanpix


At lære at lave mad kan være skræmmende for nogle folk, men ligesom med så mange andre ting, kan det føles fantastisk, når man endelig lærer det. Vi har samlet fem madlavningsteknikker, som enhver ny såvel som professionel kok bør kende, og som vil lette processen en del.

Her er 5 gode madlavningsteknikker

Forberedelse er nøgleordet
At få mad på bordet er ikke altid ligeså let, som det ser ud til. At forberede maden i forvejen er nemlig nøgleordet, hvis du på travle dage ikke har tid og overskud til at snitte og hakke diverse grøntsager. Forbered i stedet grøntsagerne et par dage forinden, og opbevar dem i fryseren, indtil du skal bruge dem.

Syv ting der opgraderer dit soveværelse. Læs mere på madogbolig.dk

Steg dit kød til perfektion
At stege kød til perfektion betyder, at man skal få den perfekte stegeskorpe, således at smagen bliver bedre, og kødet stadig holder sig saftigt og mørt indeni. For at kunne få den perfekte karamelliserede stegeskorpe, bør man fjerne overskydende fugt fra kødet, og derefter tilføje olie, salt og dit favoritkrydderi. Forvarm din pande i cirka 5 minutter, og tilføj lidt olie, så dit kød ikke brænder på. Når dit kød er færdigt, bør du lade det hvile i mindst 5 minutter, så al saften og smagen forbliver i kødet.

Gør brug af sølvfolie

Sølvfolie kan bruges til mere, end du måske går og tror. Er du kreativ med din madlavning, kan du stege dine grøntsager i en lomme af sølvfolie ved at tilføje lidt olie og placere den på en bradepande i ovnen. Ikke nok med, at du får lækre og karamelliserede grøntsager, så sparer du også tid på rengøring af pander og komfur.

Lav sauce i din pande
En god hjemmelavet sauce laves af resterne fra din pande. Der er en hel kategori af saucer, der er lavet på, hvad franskmændene kalder ”fond”, som er de mørke rester, du har siddende tilbage i din pande, efter du har stegt et godt stykke kød. Tilsæt en flydende ingrediens efter eget ønske (bouillon, vin, fløde eller balsamico) og hæld det på din pande, mens den stadig er varm. Brug en træske til at fjerne de mørke rester, mens din sauce varmes op. Lad din sauce få lov til at blive reduceret, indtil den får den konsistens, du gerne vil have, og smag den til med salt og friskkværnet peber.

Sådan plejer du dine havemøbler. Læs mere på isabellas.dk

Nedfrys din mad ordentligt
Hvis du skal nedfryse din mad, bør du pakke det ordentligt ind. Put maden i en dobbeltindpakning, sørg for at lukke al luft ude af din frysepose og bind en stram knude. På denne måde forhindrer du maden i at blive forringet, og smagen og teksturen ødelægges dermed ikke af iskrystaller. Hvis du nedfryser din mad i en madbeholder, bør du efterlade lidt ekstra plads, således at maden har mulighed for at udvide sig. Sørg for, at din fryser står indstillet til 0 grader eller lavere, som er den mest optimale temperatur for madvarerne. Så holder det sig nemlig længere.

Katharina Schüler, Mad & Bolig, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.